Zdroj: Nečas odejde. Policie udělá z Nagyové královnu mafie

14.06.2013 10:36

Podle informací ParlamentníchListů.cz je situace pro premiéra Petra Nečase naprosto beznadějná a bude muset rezignovat.

Zdroj: Nečas odejde. Policie udělá z Nagyové královnu mafie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Nejde jen o to, co se již objevilo v tisku, že totiž na popud jeho šéfky kabinetu Jany Nagyové měli být sledováni rebelové ODS ze strany Vojenského zpravodajství a že Nagyová iniciovala i sledování Nečasovy ženy.

Nečase má nahradit Kuba

Existuje prý navíc spousta materiálů z odposlechů a důkazů o tom, že Nagyová byla „královna mafie“. Prý existuje i nezvratný důkaz o tom, že brala úplatky. Dost materiálu na ni je i z hotelu Ventana.

Je tedy zřejmé, že tyto věci nemůže Nečas ustát a vedení ODS ho dotlačí k rezignaci na post premiéra i předsedy ODS, i když prý sám Nečas o „byznysu“ své šéfky kabinetu Nagyové nevěděl. A neměl prý ani tyto informace včera, kdy vystupoval v televizi.

Dnes večer by se měla sejít Výkonná rada ODS a je velmi pravděpodobné, že bude Nečase tlačit k rezignaci. Místo Nečase by měl zaujmout první místopředseda ODS a ministr průmyslu Martin Kuba, o mimořádném kongresu ODS se prý zatím neuvažuje.

Bude chtít Kalousek předčasné volby?

Politickou situaci nyní mají v rukou první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a prezident republiky Miloš Zeman. Je otázkou, zda bude Kalousek usilovat o předčasné volby. Ze strategického hlediska by mu vše hrálo do karet: Zničil by ODS, získal by hegemonii na pravici, TOP 09 by byla jediná „čistá“ pravicová strana a po volbách by mohla vzniknout koalice s ČSSD.

Problémem ale je, zda by se kauza nějakým způsobem nemohla dotknout i jeho. Zatčení rebelové ze středočeské ODS Petr Tluchoř a Ivan Fuksa patřili do jeho mocenské skupiny. Bývalý šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník je zase blízký člověk Kalouskova spolupracovníka Martina Bartáka. Kalouska by mohlo ohrozit, pokud by se prokázalo, že se i on angažoval ve shánění „trafik“ pro skupinu rebelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…