Zelený Liška by na dovolenou s Romy poslal Nečase. Je mimo realitu

23.06.2012 21:26

Dva slovenští poslanci Národní rady SR Igor Matovič a Alojz Hlína (oba OĽaNO - Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti) se chystají na dovolenou do nejproblematičtějších romských osad. Prý aby pochopili jejich přání a potřeby.

Zelený Liška by na dovolenou s Romy poslal Nečase. Je mimo realitu
Foto: hns
Popisek: Pavel Liška, fotokoláž

ParlamentníListy.cz zjišťovaly, do jaké míry by byli ochotní strávit pár dnů dovolené podobným způsobem i čeští politici. Asi nebude překvapením, že mnozí na dotaz ani nereagovali.



Na putovní kempování v karavanu chtějí pozvat podle serveru tvnoviny.sk  Slováci i dalších dva poslance. Akce je organizována představiteli strany Obyčejných lidí a nezávislých osobností, protože ti jsou přesvědčeni, že když se opravdu chce řešit romský problém, je nutné ho nejprve poznat.

A jak jsou na tom tedy čeští politici, vypraví se někdo z nich v nejbližší době do Chanova či do Šluknovského výběžku?



Život v ghettu znám velmi dobře

„Život Romů v ghettu znám velmi dobře a vím, v jak složitých podmínkách žijí. Nepotřebuji proto trávit tam dovolenou. Místo toho něco smysluplného dělám, aby nikdo v takových podmínkách žít nemusel. A těm poslancům doporučuji totéž, je to mnohem cennější než takováto „PR“ akce (promo akce). Na druhou stranu by premiérovi Petru Nečasovi takové setkání s realitou možná neuškodilo,“ reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz předseda Strany Zelených Ondřej Liška.

To poslanec Věcí veřejných Tomáš Jarolím nápad na to, jak strávit možná vysoce adrenalinovou dovolenou zcela neodmítl. Tedy pokdu by u toho zřejmě nebyly kamery a novináři.

Stoupl jsem si v Chánově mezi provokatéry

„Pokud to je v rámci toho se medializovat, tak bych to určitě nedokázal. Pokud by to mělo mít ale smysl komunikační nebo poznávací, pak bych to bez problémů absolvoval. Před několika měsíci jsem si také stoupl v mosteckém Chanově mezi tamní Romy proti lidem z Dělnické strany a jiným provokatérům, kteří tam chtěli vyvolávat násilnosti a problémy,“ uvedl Jarolím.



Raději to oželím

Z patnácti oslovených politiků s tímto dotazem, pak přišla odpověď už jen od poslance ČSSD Jiřího Koskuby.  A ten přiznal, že takovou dovolenou raději oželí. I on však dodal tip na osobnost, kterou by na „zážitkovou“ dovolenou možná poslal.

„Jsou zážitky, o které vskutku, nestojím. Člověk by měl být skromný, nemůže mít vše. Je-li však volný ještě nějaký poukaz na tento zahraniční poznávací zájezd, bylo by možná vhodné jej věnovat třeba panu Michaelu Kocábovi. Pokud se pamatuji, příliš nechtěl opouštět svůj milovaný vládní úřad zabývající se touto problematikou. Mé současné politické protivníky bych toho z jisté rytířskosti snad raději ušetřil,“ odpověděl Koskuba.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…