Zeman přijme poslance ODS, ČSSD a TOP 09. Rusnok se setká s Bártou

22.07.2013 6:10

Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech přijme předsedy sněmovních klubů ODS, ČSSD a TOP 09 a Starostové. S Markem Bendou, Jeronýmem Tejcem a Petrem Gazdíkem bude jednat o podpoře úřednickému kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka. Ani jedna parlamentní strana zatím neslíbila, že vládě vysloví důvěru.

Zeman přijme poslance ODS, ČSSD a TOP 09. Rusnok se setká s Bártou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Rusnok se šéfem komunistů Vojtěchem Filipem

Zeman jmenoval Rusnokův kabinet navzdory nesouhlasu stran a tvrzení bývalé koalice, že ve sněmovně disponuje většinou 101 hlasu. ODS a TOP 09 podporu vládě vylučují, ČSSD, komunisté a VV se teprve budou rozhodovat. ODS, TOP 09 a LIDEM dál prosazují svoji stojedničkovou koaliční formaci v čele s Miroslavou Němcovou (ODS).

V úterý Zeman přijme zástupce klubu KSČM. Schůzka s představitelem strany LIDEM, která se svými osmi poslanci nemá vlastní klub, ohlášena nebyla.

Kolečko vyjednávání zahájil prezident v neděli schůzkou s šéfkou klubu VV Kateřinou Klasnovou, která Rusnokovu vládu pochválila. O tom, zda ji 11 poslanců VV podpoří, se má rozhodnout 6. srpna.

Schůzka Rusnoka s Bártou

S předsedou strany Vítem Bártou se dnes setká Rusnok. Kdy se premiér sejde s předsedy dalších parlamentních stran, zatím není jasné. S komunisty Rusnok jednal minulý týden. Dohodli se, že premiér navštíví schůzi poslaneckého klubu strany, kde představí hlavní teze chystaného programového prohlášení.

V ČSSD, která neúspěšně navrhovala rozpuštění sněmovny a předčasné volby, znějí různé hlasy. Strana chce postoje zkoordinovat a zajímá ji, na co se hodlá Rusnokova vláda zaměřit. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dal najevo, že pro jeho stranu je nepřijatelný jako ministr financí Jan Fischer, na jehož hlavu padá kritika za financování prezidentské kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…