"Exilová vláda" chystá protivládní protest. Využije herce Pomejeho i Okamuru

26.03.2013 15:45

Toto už není žádná hra na revoluci, tady už jsou v sázce životy nás všech. Den D se blíží. Bude dnem, kdy skončíme s rozkrádáním, rozprodáváním a tunelováním. Den, kdy skončíme s kmotry, mafiány a trafikanty. To jsou slova, která mobilizují Čechy do protestní akce, která se má konat na Václavském náměstí 7. dubna. Moderovat ji má podle informací na stránkách pořadatelské Holešovské výzvy Jiří Pomeje.

"Exilová vláda" chystá protivládní protest. Využije herce Pomejeho i Okamuru
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Protivládní demonstrace na Václavském náměstí

„Žádáme o podporu všechny oběti exekutorských mafií, všechny lidi, kteří marně shánějí práci, všechny ty, kteří v důsledku vládní antisociálních opatření už nemají ani na léky, na nájmy a pomalu už ani na jídlo. Vstaňme všichni od televizí a počítačů, zanechme planého nadávání v hospodě u piva a zase po 23 letech dejme mocným jasně najevo, že ze sebe nenecháme dělat obětní beránky,“ to jsou slova výzvy, která dostala název Národní mobilizace. Poněkud paradoxně může překvapit to, že do hromadných emailů ji posílá skupina, která vystupuje jako „exilová vláda“.

Ostatně to, že na Václavském náměstí má vzniknout nová občanská vláda, si organizátoři akce, kterými je Holešovská výzva, ale i řada dalších občanských iniciativ, slibují. A to i přes veškerou absurditu, která asi napadne mnohé nezaujaté pozorovatele. Přesto to je jedno z hlavních témat, o které má na Václavském náměstí první dubnovou neděli jít.

Kubera varuje před destrukcí státu

Stejně jako vloni, když Holešovská výzva a Slávek Popelka burcovali Čechy, aby je probudili k akci, i letos provázejí výzvu letáky s pozvánkami, ozvučená auta projíždějící městy…reakce veřejnosti, i těch, o které jde – tedy politiků - jsou přitom různé.

„Nedávno jsem v centru Prahy potkal nějaké auto, které hulákalo, že mají lidi přijít na Václavák volit novou občanskou vládu. No co to je? Tady už přestává legrace a začíná destrukce státu. Bohužel, těm, co se o ni pokoušejí, to může dojít, až bude pozdě, až i oni zjistí, že na to doplatí,“ svěřil se před několika dny v rámci svých pravidelných komentářů ParlamentnímListům.cz senátor Jaroslav Kubera (ODS).

Pomeje, Stehlík, Okamura - ti všichni promluví k demonstrantům

Demonstraci s názvem Soumrak kmotrů má podle informací na stránkách Holešovské výzvy moderovat producent a moderátor Jiří Pomeje. „Víte, politiku jsem nikdy nedělal, nemoderoval, netroufám si asi zatím na to. Pravdou je, že jsem jim nabídl své zkušenosti a odmoderuju jim tiskovou konferenci, která bude akci předcházet, na té demonstraci vystoupím, ale o tom moderování celé akce ještě budeme jednat a zatím to ze své strany nevidím jako zcela reálné – i když se rozhoduji v těchto dnech opravdu jak dál. Dostal jsem i nabídku, abych se stal tiskovým mluvčím té Holešovské výzvy,“ reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz Pomeje. Ten před nedávnem stál u zrodu Hnutí politické jednoty, o kterém by prý také rád 7. dubna na Václavském náměstí promluvil, protože věří, že tím vyhoví přání řady svých posluchačů z rádia.

Akce má však podstatně vyšší cíle

„Chceme dosáhnout demise vlády, výměny zkorumpovaných politiků, ale i státních zástupců, soudců, vedení policie, manažerů státních podniků, atd. 7. dubna 2013 bude na Václavském náměstí ustavena dočasná občanská vláda. Vyjednávací tým bude pověřen jednáním s nelegitimní vládou Petra Nečase o termínu, kdy opustí vládní budovy a předá vedení země dočasné občanské vládě. Prezident Miloš Zeman, který byl také pozván na Václavské náměstí, bude požádán, aby jmenoval premiéra dočasné vlády. Hlavním úkolem nové občanské vlády bude příprava předčasných voleb, které včlení do našeho politického systému prvky přímé demokracie - referenda, odvolatelnost politiků přímou volbu poslanců, hejtmanů, starostů... atd. Dále budeme usilovat o obnovu soběstačnosti naší země v tradičních odvětvích našeho průmyslu, zemědělství ...Cílem těchto opatření je zlepšení životních podmínek obyvatel České republiky,“ uvádí se na stránkách iniciativy, které se vloni v březnu podařilo dostat do ulic tisíce Čechů a Moravanů. Poté však i přes další snahy a aktivity, spíše zkomírala kvůli nejednotnosti mezi názory jednotlivých členů. (Holešovská výzva je občanské sdružení proti zkorumpovanému systému).

Nová občanská vláda, noví soudci...

Vedle toho si klade tentokrát i jiné těžké úkoly. Po ustavení dočasné občanské vlády prý ti, co se akce zúčastní, počítají také s výměnou zkorumpovaných politiků, soudců, vedení policie, justice, státních úřadů, manažerů státních podniků.

A co se děje nyní aktuálně? „Počátkem tohoto týdne začal letecký shoz pozvánek na Soumrak kmotrů na Moravě. Jednáme o vyslání zvláštního vlaku na trase Ostrava - Praha, který by zdarma dopravil účastníky demonstrace 7. 4. do Prahy. Hlásí se další hudební skupiny, které budou vystupovat na Soumraku kmotrů a během následujících dnů. Kdo podporuje akci Soumrak kmotrů, ať to už nyní vyjádří nošením trikolóry, umístěním státní vlajky na auto nebo do okna svého bytu. Zajišťujeme pódium a silnou aparaturu na ozvučení Václavského náměstí. Pomozte nám s financováním, budeme vděční i za malou částku,“ vyzývá veřejnost Slávek Popelka, osobnost významně propojená s veškerými aktivitami Holešovské výzvy.

Jak ještě dodal, má být v nejbližším čase vydáno závažné tiskové prohlášení, to, pokud o něm média nebudou veřejnost informovat, chtějí šířit pomocí internetu.

Vedle Jiřího Pomeje má vystoupit na demonstraci se svým slovem senátor Tomio Okamura, podporu přijdou vyslovit i odboráři sloučení v Asociaci samostatných odborů – i když ne v rámci jimi organizované akce. Pro řadu lidí může být zajímavé i plánované vystoupení bývalého ředitele kladenské Poldi Kladno Vladimíra Stehlíka.

Vlaky zdarma? Velká neznámá...

To, kdo by měl platit za vlaky, o kterých je zmínka na stránkách Holešovské výzvy, že by měly dopravit demonstranty z Moravy zdarma, zůstává otázkou. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, České dráhy žádnou objednávku do vydání článku neobdržely, i když jejich mluvčí připustil, že telefonický dotaz v tomto ohledu zaznamenaly. Konkurenční železniční společnosti také zatím o žádné objednávce prý netuší. Poslanec Vít Bárta, předseda Věcí veřejných, který byl v posledních měsících s protestními iniciativami Holešovské výzvy údajně tuto akci nijak – a tím méně finančně – také nepodporuje. Finančně se zajištěním dopravy, dle informací redakce, nepomohou ani odbory. "Ne, opravdu v tomto ohledu žádné finance poskytovat nebudeme. Víme však, jak náročné je zajistit dopravu demonstrantů do Prahy, " reagoval Bohumír Dufek, šéf ASO.

Proroctví a předpovědi...Česko se stane iniciatorem změn na celé planetě

Přesto lidé, kteří se k Holešovské výzvě hlásí, věří, že dosáhnou svými snahami lepších zítřků. Na webu totiž stojí mimo jiné také následující slova:

„Podle vícerých předpovědí a proroctví se má naše země v blízké budoucnosti stát iniciátorem velkých, pozitivních změn na celé planetě. K tomu je nezbytné zbavit se současného vedení státu, ve kterém převažují lidé nevědomí, sobečtí a snadno manipulovatelní...Bez ohledu na svoji stranickou příslušnost...“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…