Prokurátor Vaš byl hyenistický ignorant, míní poslanec ODS

12.12.2012 16:20

Komunistický prokurátor Karel Vaš, který navrhoval trest smrti pro desítky českých občanů a stál mimo jiné za popravou Heliodora Píky, sám nedávno opustil tento svět. Historici se shodují v tom, že šlo o fanatického komunistu, který svých justičních vražd nelitoval. Poslanec Tomáš Úlehla (ODS) vyjádřil pro ParlamentníListy.cz obavu nad tím, aby se v české společnosti v budoucnu neobjevila podobná "zrůda".

 Prokurátor Vaš byl hyenistický ignorant, míní poslanec ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

"Karel Vaš byl zcela zaníceným stalinistickým fanatikem, tvrdě trestajícím jakýkoliv odpor (i myšlenkový) proti totalitní demagogii. Žil velmi dlouho ačkoliv sám poslal na smrt mnoho mladých lidí, což považuji za krajně nespravedlivé, ale dokládající skutečnost, že s hyenistickým ignorantstvím svých hrůzných činů si ani náznakem "nelámal hlavu", a spokojeně si žil s vědomím své zrůdné existence. Obávám se jen, aby genetická predispozice neumožnila život obdobnému monstru, které skrytě číhá někde mezi námi, a jak se postupně navrací k moci stoupenci rudého fašismu (poslanci Grospič a Semelová jistě nejsou osamoceni ve svých názorech a ideologickém přesvědčení), zvyšuje se šance na iniciaci či aktivaci snah zavádět do společnosti nelidské principy komunistické zlotřilosti...," obává se poslanec ODS.

Komunistický fašista

V této souvislosti připomíná také počínání poslance Miroslava Grebeníčka (KSČM), který se podle jeho názoru od praktik padesátých let důrazně nedistancoval. Jde přitom o dobu, ve které jeho otec týral občany nepohodlné režimu v Uherském Hradišti. " Komunista, který se od praktik 50. let striktně veřejně nedistancuje, je pro mne příznivcem fašismu," prohlašuje poslanec.

Takovým lidem musí podle Úlehly demokratické strany čelit a to důstojným politickým i vytříbeným kulturním chováním. Aby občané tomto postoji demokratických stran na pravici a části levice skutečně věřili, je třeba, aby se členové těchto demokratických stran vystříhali úplatkářských afér, které jsou zpravidla motivovány neslušnými ambicemi neukojených jedinců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…