V ODS to bublá. Strana si prý uvědomuje průšvih jménem amnestie

08.01.2013 11:56

Amnestie, kterou v rámci novoročního projevu vyhlásil prezident Václav Klaus, rozvířila hladinu nejenom na veřejnosti. Dokument, který podepsal i premiér a předseda ODS Petr Nečas, se nelíbí některým občanským demokratům. O kritizovaném kroku Klause má dnes podle tvrzení serveru ČeskáPozice.cz hovořit stranické grémium.

 V ODS to bublá. Strana si prý uvědomuje průšvih jménem amnestie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

„Kdybych byl za amnestii odpovědný, vypadala by jinak. Je to ale hotová věc, těžko s tím můžeme něco udělat. Je na panu premiérovi, jestli bude chtít něco vysvětlovat," řekl serveru Českápozice.cz bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Podle informací serveru se v ODS začínají ozývat stále častěji nesouhlasné hlasy. V samotném vedení mají být čtyři lidé, kteří krok svého předsedy neschvalují, v poslaneckém klubu jich má být šest.

Vadí jim především, že se kroky současného prezidenta odrazí na celé pravicové vládě a nejvíce na občanských demokratech. Vždyť Václav Klaus stranu založil a byl jejím dlouholetým předsedou. „Může nás to poškodit, protože Václav Klaus je s námi prostě spojen," řekl například serveru předseda poslaneckého klubu Marek Benda. Zároveň jedním dechem dodává, že udělit amnestii je výsadní právo prezidenta, které mu nelze nijak upřít. On by ale v udělování milostí tak štědrý nebyl. „Kdybych to psal, tak by to vypadalo jinak. Nezařadil bych tam amnestii na případy, u nichž probíhá soud. Nicméně respektuji právo pana prezidenta,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…