Amnestie, Vesecká na scéně a rychlé propouštění... Koskuba má podezření

05.01.2013 11:40 | Zprávy

TÝDEN S KUBEROU A KOSKUBOU Hned první a zkrácený týden roku 2013 s sebou přinesl po politické stránce důležité události. Zatímco se rozhodlo, že volba prezidenta bude skutečně v původním plánovaném termínu, ParlamentníListy.cz požádaly dva muže opačného politického spektra o komentář posledního novoročního projevu prezidenta Václava Klause. A spolu s ním nešlo opomenout ani téma vyhlášené amnestie.

Amnestie, Vesecká na scéně a rychlé propouštění... Koskuba má podezření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž

Podle senátora Jaroslava Kubery (ODS) byl poslední projev Václava Klause ve funkci hlavy státu standardní, poměrně pozitivní. „Hovořil vlastně o tom, co všichni důvěrně znají,“ shrnul stručně první téma Kubera.

Poslanec ČSSD Jiří Koskuba na to nejprve přiznal, že Novoroční projev prezidenta na něj působil poněkud rozpačitě. A tím rozhodně nekončil.

„S ohledem na jeho politický styl i nespornou sebestřednost jsem přece jenom očekával o něco více. Zvláště šlo-li o projev poslední. Uměl jsem ještě pochopit mimo jiné kritiku nedobré nálady a nesvornosti uvnitř společnosti. Trapnosti obrazu současné české politiky. Dokonce i kritiku nás opozice, která musí vskutku být daleko přesvědčivější a nabízet jasná srozumitelná, a tím široké veřejnosti pochopitelná řešení. Neboť jinak se současné nestabilní a nesourodé vlády ještě dlouho nezbavíme. A to bychom měli. Bohužel, souhlasím i s tím, že se ztratil respekt k poctivé práci, že došlo k degradaci chování, úcty a kulturnosti. Je však na místě se zeptat – kdo za to může? Možná i to, že nám vládli a vládnou lidé, kteří neumí nebo nechtějí rozlišit špinavé peníze od těch čistých. A díky právě těm špinavým dále obhajují svá vlivná postavení, s následnou povrchní okázalostí. Tím je pochopitelný i jejich pocit, že se vlastně máme až moc dobře. Oni jistě ano,“ připustil ve svém pravidelném komentáři pro ParlamentníListy.cz Koskuba.

Jak dodal, doufá však, alespoň jak ho upozornil jeden jeho kamarád, že v projevu zmíněnými snadnými vulgárními ataky dnešního elektronického věku prezident Václav Klaus neměl na mysli hlavně to neslavné inkriminované po internetu se šířící video s plnícím perem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…