Babišova pravá ruka Jourová má nový a závažný problém

18.09.2013 11:32

První místopředsedkyně hnutí ANO a lídr kandidátky na Vysočině Věra Jourová má problém. A bohužel, jak se zdá, ne jeden. Redakci ParlamentníchListů.cz na to upozornil vzkaz podepsaný Nespokojení občané ČR, z jehož obsahu vyplývá, že by za ním mohli stát také někteří starostové obcí a měst na Vysočině.

Babišova pravá ruka Jourová má nový a závažný problém
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věra Jourová

První, na co lidé skrývající se za touto hromadnou identitou upozorňují, je fakt vyplývající z výpisu z obchodního rejstříku firmy Primavera consulting, s. r. o. Její jedinou majitelkou a jednatelkou byla do dubna 2013 totiž právě Věra Jourová. A ve sbírce listin je zřejmé, že Jourová jako statutární zástupce firmy nezveřejnila účetní závěrky za roky 2009 - 2012. Tím po celé čtyři roky porušovala platný zákon, který tuto povinnost ukládá.

„Ano, je to pravda, zjistila jsem to až při zpětné kontrole. Je mojí vinou, že jsem nesledovala více práci svého účetního, který to měl na starosti. Nechci se tím omlouvat a vymlouvat, dáváme to nyní do pořádku,“ řekla ParlamentnímListům.cz Věra Jourová.

CELÉ VYJÁDŘENÍ VÉRY JOUROVÉ PRO ParlamentníListy.cz ČTÉTE ZDE.

Bohužel, lidé, kteří stojí za autorstvím informací, tak mají důvod se ptát a také tak dělají: „Můžeme nyní věřit jejím slibům, že bude v Poslanecké sněmovně prosazovat dodržování zákonů, když je sama porušuje? Andrej Babiš kritizoval veřejně skutečnost, že firmy neplní svoji zákonnou povinnost a nezveřejňují v obchodním rejstříku svoje účetní závěrky. Jako opatření navrhl uložit pokutu 5 milionů za takové porušení zákona,“ připomínají.

Podrazili Jourovou ti, co se jí z nějakého důvodu bojí?

Věra Jourová je situací, do které se dostala, o to více rozladěna, poněvadž tuší, že za sdělením zprávy do médií mohou prý dokonce stát někteří její „spolubojovníci“, kterým prostě její kandidatura do voleb vadí. A bohužel, nejde o jediný její problém, na nějž lidé, kteří mohou mít jakýkoli důvod k tomu, aby její politický start zastavili, upozorňují.

Další bolestí je jistá Lucie Pavlíčková z firmy Cathedral, s. r. o. Ta vystupovala a dokonce byla i uvedena na webových stránkách (www.ecathedral.cz) jako volební manažerka Věry Jourové a hnutí ANO na Vysočině. Zmiňovaná firma, se kterou je nesporná jistá blízkost Lucie Pavlíčkové minimálně v minulosti, uvádí, že svůj webový prostor poskytuje po dobu předvolební kampaně Věře Jourové a hnutí ANO.

O webovou prezentaci a facebookové stránky se stará Adam Joura, syn Věry Jourové.

Informátoři poukazují na spekulaci, že tato „odborná“ činnost ve volební kampani pro hnutí ANO měla přinést synovi Věry Jourové a jeho údajné přítelkyni Lucii Pavlíčkové pěkný příjem až 250 000 korun za 50 dnů, po které budou do voleb tuto funkci vykonávat.

Skutečně "malá domů", nebo jen snaha o diskreditaci? 

To však Věra Jourová popírá. „Nejde o přítelkyni mého syna, ale jeho spolužačku ze střední školy. Za práci jsme se dohodli na honoráři 80 tisíc korun, byť původně se mluvilo dokonce o značně vyšším obnosu, který by se do toho měl investovat. Chybná je i informace o tom, že by paní Pavlíčková měla vykonávat PR práce, domluvily jsme se spíše na organizačních věcech – hlavně logistických. Nezkoumala jsem bohužel detailně všechny okolnosti. I tak po dvou a půl dnech naše spolupráce skončila,“ vysvětluje Věra Jourová s tím, že ale šlo o částku, kterou sama do předvolební kampaně vložila.    

Jenomže „zlé“ jazyky tvrdí, že Adam Joura je úzce zapojen do činnosti společnosti Cathedral, s. r. o. A do jisté míry to potvrzuje taktéž výpis z registrace internetové domény ecathedral.cz registrované firmou Cathedral, s. r. o. majitelky Lucie Pavlíčkové. Adam Joura je tam uveden jako kontaktní zástupce této firmy od roku 2009. Vazba mezi Adamem Jourou a Lucií Pavlíčkovou je navíc dohledatelná také z údajů v obchodním rejstříku pro firmu Primavera Consulting, s. r. o.

To je ona zmiňovaná firma (viz výše). Letos ji prodala svému synovi Adamovi a jeho přítelkyni Lucii Pavlíčkové za 1 Kč.

I když Věra Jourová vysvětlila ParlamentnímListům.cz, že Lucie Pavlíčková s ní oficiálně spolupracovala dva a půl dne a Pavlíčková to následně i potvrdila, samozřejmě lidé, kteří o Jourové pochybují anebo mají snahu ji zdiskreditovat, se ptají: Jak by mohla vypadat kampaň řízená touto specializovanou PR agenturou Cathedral, s. r. o. jednatelky Lucie Pavlíčkové?

A přiznávají, že obrázek si udělali nahlédnutím do historie této firmy.

Nezdary v podnikání, o kterých neměla Jourová informace?

„Předmětem činnosti je výroba, obchod a služby, hostinská činnost, pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor,“ uvádí ve vzkazu zaslaném redakci. Navíc poukazují i na to, že se firmě podnikatelsky tak úplně nedaří.

Podle údajů v obchodním rejstříku vyprodukovala firma v období 2009 až 2011 ztrátu téměř 6 milionů korun. Jméno podnikatelky Lucie Pavlíčkové však dále figuruje ještě ve firmě SUNSET SUITS Bohemia, s. r. o., ve které je jednatelkou. A na tuto firmu byl prohlášen konkurz, jak je uvedeno ve výpisu z obchodního rejstříku.

Insolvenční rejstřík dále ukazuje, že Lucie Pavlíčková nepřebírá ani soudní obsílky a nespolupracuje s insolvenčním správcem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…