Bídná situace Peake a jejích kolegů: Musí pracovat i na chodbě

20.03.2013 6:51

Malá místnost s jedním stolem, žádné soukromí a nezřídka i práce na chodbě. Zhruba takhle nyní vypadá pracoviště vicepremiérky Karolíny Peake. Předseda vlády Petr Nečas (ODS) totiž nebyl za tři měsíce s to šéfce LIDEM po odchodu z Ministerstva obrany zajistit volnou kancelář ve Strakově akademii, a tak Peake úřaduje ze vzdáleného pracoviště.

Bídná situace Peake a jejích kolegů: Musí pracovat i na chodbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Karolína Peake o svou kancelář na Úřadu vlády přišla před třemi měsíci, kdy se šéfka nejmenší vládní strany stala ministryní obrany. Do její kanceláře se tak přesunul nový ministr bez portfeje Petr Mlsna. Peake ovšem na resortu obrany vydržela pouze osm dní, takže se neměla kam vracet.

„Sdílím stůl s asistentkou, když potřebuji soukromí, musí odejít. Další dva členové mého kabinetu nemají žádné kanceláře, pracují třeba i na chodbě,“ cituje server iDnes.cz Karolínu Peake, jež řídí vládní agendu z kanceláře ve Vladislavově ulici. Tam má Úřad vlády odloučené pracoviště.

Premiér jí sice slíbil, že ve Strakově akademii místo na úřadování najde, jenže po třech měsících stále nic. Nečas ji se sháněním kanceláře prý odkázal na vedoucího Úřadu vlády Lubomíra Poula. Jenže podle něj údajně není k dispozici ani jedna kancelář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…