Bradáčová prahne po moci. Její skupina chce vládnout všemu, říká Rampula

09.07.2012 9:01

Vlastimil Rampula, který k poslednímu srpnu oficiálně končí ve funkci vrchního státního zástupce v Praze, promluvil o údajně vlivných skupinách uvnitř zastupitelství, které mají zájem ovládnout celou jeho strukturu - od vedení po okresy.

Bradáčová prahne po moci. Její skupina chce vládnout všemu, říká Rampula
Foto: hns
Popisek: Vrchní zástupce Vlastimil Rampula

Ze slov Rampuly vyplývá, že nejvyšší státní zástupce je pouhou loutkou v něčích plánech. V justici prý hrají důležitou roli další osoby. "Dejme tomu nejbližší okolí nejvyššího státního zástupce. Jeho náměstci Igor Stříž a Stanislav Mečl," jmenuje konkrétně. V rozhovoru pro časopis Týden několikrát zmiňuje i jméno Lenky Bradáčové. "Svoji nezastupitelnou roli hrají i představitelé Unie státních zástupců v čele s paní Bradáčovou," dodává Rampula.

Uvedená skupina lidí má prý snahu dosáhnout z Nejvyššího státního zastupitelství až na kauzy na okresech. Tím by tato skupina ovlivňovala celou soustavu státního zastupitelství a měla by moc rozhodovat. Všechno by ale mohlo dopadnout jinak.

"Kruh se pomalu uzavírá. Lidé, kteří křičeli a žádali zrušení vrchních státních zastupitelství, se nyní o tyto posty zajímají a ucházejí. Vezměte si například Lenku Bradáčovou," říká Rampula s tím, že nyní ji hodlá Pavel Zeman přesně na to stejné zastupitelství dosadit místo něj. Tvrdí, že cílem nebylo zrušit tento stupeň zastupitelství, ale odstranění jeho osoby. "Už tam prostě bude sedět někdo jiný než zločinný Rampula," dodává.

V souvislosti s Bradáčovou si nebere servítky

Podle Rampuly je Bradáčová oblíbenkyní dnes již exministra Jiřího Pospíšila, její jméno se prý objevovalo velmi často. "Když byl v roce 2008 na můj návrh po osmnácti letech ve funkci odvolán ministrem Pospíšilem šéf ústeckého krajského zastupitelství Jan Jakovec, jedinou podmínkou ministra při jmenování nového šéfa bylo, že ve své funkci náměstkyně musí zůstat Bradáčová," říká odvolaný vrchní státní zástupce.

Již tehdy podle Rampuly prahla po funkci vedení kraje. Pravomoc navrhnout ji měl právě Rampula, ten to ale neudělal. Podle něj tak k němu může Bradáčová cítit až zášť, po funkci prý prahla.

"Já ji ale nejmenoval poprvé, podruhé ani potřetí. Navíc když končila ve funkci nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, opět zaznívalo jméno Lenky Bradáčové jako člověka, který by ji mohl nahradit. No a teď se dohaduje, kdo mě vystřídá, a opět je tu to samé jméno. To je taková obrovská vůle po moci, až se mi to nelíbí," sdělil Týdnu Rampula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…