Co máme dělat proti cikánskému teroru, ptají se lidé senátora

29.05.2013 14:02

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava se ve svém komentáři zabývá brutálním útokem Romů, kteří v Duchcově napadli manželský pár. Podle něho toho zneužívá Dělnická strana sociální spravedlnosti.

Co máme dělat proti cikánskému teroru, ptají se lidé senátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: V delegaci byl přítomen také senátor Doubrava

DSSS senátor označuje za pseudodělnickou stranu. „Na svých internetových stránkách DSSS čili Dělnická strana sociální spravedlnosti 26. května strašila, že v Ústeckém kraji se znepokojením sleduje vývoj v regionu v posledních týdnech, kdy dochází k velkému nárůstu kriminality a agresivity ze strany nepřizpůsobivých občanů a cikánského etnika. Ve skutečnosti proti stejnému období loňského roku nedošlo letos k nárůstu násilných trestných činů za leden až duben. Majetková kriminalita stoupla asi o 10 procent proti loňsku, podobně i obecná kriminalita, ale není v tom nic šokujícího. V lednu 2013 se dostalo díky amnestii z vězení mnoho drobných zlodějíčků. Dosavadní problémy přetrvávají, ale v posledních týdnech nedochází k velkému nárůstu kriminality a agresivity, jde jenom o politicky motivovanou hystericky zaměřenou 'básnickou licenci' lidí od DSSS,“ píše senátor.

Nemáme snad o takových zvěrstvech vědět?

DSSS je podle něho bez sebe radostí, že došlo k útoku na manžele v Duchcově. „Žel, již to nejsou jen ojedinělé excesy. Jsou možné proto, že útočníci kašlou na zákony. Vědí, že se jim skoro nic nestane. Přitom primitivové slyší pouze na hrozbu trestem. Samozřejmě, že je ve městě napjatá atmosféra. Pokud místní svolali kvůli napadení mladého manželského páru v Duchově skupinou primitivů v noci na sobotu na polovinu května demonstraci, není čemu se divit. Policie z útoku obvinila pět primitivů ve věku od 16 do 44 let. Situace už stála místo strážníka, který včas nezasáhl. Ale kromě toho radnice vyšetřuje také únik videa z městské kamery do médií. Proč?! Nemáme snad o takových zvěrstvech vědět?! Ten, kdo dal médiím video, je na rozdíl od lidí z DSSS hrdina. Ukázal, co se skutečně stalo,“ míní senátor.

Podle Doubravy je zároveň otázka, jak by se strážník, který včas nezasáhl, zachoval, kdyby byl dostatečně motivovaný, aby zasáhl za jakýchkoliv podmínek „To bohužel nahrává celorepublikově nejen cikánským gangům, ale všem delikventům,“ dodává senátor.

Chyba je systémová

Dělnická strana sociální spravedlnosti podle něho kvílí na špatném hrobě. Chyba je podle něj systémová: „Jak si mohli útočníci dovolit chovat se jako primitivové a tak strašně zmlátit lidi, kteří se provinili jenom tím, že nepatřili k jejich smečce? Pokud na e-mailu čtu 'Co máme dělat proti cikánskému teroru?', co mohu voličům odpovědět? Zeptejme se ministra Kalouska, jak je to s neustálým snižováním finančních prostředků pro policii! A také co na to 'odborník' v křesle ministra policii řídící?“

„E-mailové otázky jsou velmi emotivní, ale já nemám dostatečně racionální odpověď, když jsme se jí nedočkali od vlády. Pokud někdo říká, že jsme v zajetí strachu z agresivních cikánů, co mám lidem odpovědět? Zeptejte se vlády a jejich humanitou prodchnutých komisí. Když řeknu jenom o něco více, budu nařčen z rasismu,“ píše senátor.

Humanisticky excitovaní primitivové v orgánech EU

Podle Doubravy se nelze divit tomu, že atmosféra ve městě je poměrně napjatá. „Ale klid, páni úředníci, všechno se nakonec ušmoulí skoro do ztracena, byť jen do dalšího konfliktu. Mezi lidmi strach zůstane a naroste. Tahle vláda neudělá nic, aby si náhodou nerozházela nějaké humanisticky excitované primitivy v orgánech EU. Věříte, že jsem proti tomuto hroznému molochu bezmocný? Ale mohu proti tomu bojovat. To je moje povinnost. Ale bude nás v rámci Parlamentu dost, abychom něco změnili?“ uzavřel komentář senátor.

Před více než týdnem byl v Duchcově na Teplicku napaden manželský páru zdivočelými Romy. Pachatelé brutálně útočili pěstmi a kopanci na dvojici, která se vracela z diskotéky. Policie záhy dopadla a zadržela všech pět útočníků incidentu a město následně posílilo bezpečnostní hlídky. Policie nevylučuje, že útok měl rasový podtext, agresory vyšetřuje na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…