Čtenáři se složí na stařenku, které hrozí exekuce a nemá na jídlo

22.05.2012 11:08

Čtenáři deníku Právo a serveru Novinky.cz chtějí pomoci 85leté seniorce z Brna, které hrozí exekuce kvůli dluhům za pohřeb dcery a vnuka a nemá ani na nákup pořádného jídla.

Čtenáři se složí na stařenku, které hrozí exekuce a nemá na jídlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

Stará dáma chtěla svým příběhem zapůsobit jako odstrašující případ, nedoufala ale, že by jí někdo chtěl pomoci.

Exekuce přesáhla výši půjčené částky

„Jsem velmi dojatá a překvapená. Všem ochotným lidem bych byla a pomoc moc vděčná, ale bohužel v tuhle chvíli nevím, jak bych se jim odvděčila,“ vzkázala ochotným lidem stařenka přes deník Právo.

Její splátky už původně vypůjčenou částku několikrát přesáhly, stále jí ale hrozí exekuce ve výši několika desítek tisíc korun.

„Je to takové nespravedlivé, ale nikoho nezajímalo, že nebudu mít na živobytí,“ řekla Právu žena, která si musela vystačit s tisícovkou na měsíc. Doufá také v zastání u odvolacího Krajského soudu v Brně. Prvoinstanční soud ale její žádost zamítl.

Má tisíc korun na měsíc a také spoustu nedoplatků

Podle Práva nemá stařenka na víc než na chleba a vodu. Zajištění jídla na rok prý vyjde na 27 tisíc korun ročně, což si seniorka nemůže dovolit. Musí také zaplatit kolem tří tisíc korun nedoplatku za plyn, dvoutisícovou platbu za vodu, poplatek za komunální odpad, doplatit léky na srdce a nové brýle.

„Jakákoli pomoc paní výrazně pomůže, protože aktuálně nemůže uhradit nic z toho,“ řekla Právu terénní pracovnice. Právo se snaží pomocí registrované charity přesměrovat peníze ke staré paní, která ovšem nemá bankovní konto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…