Doktor Macek k Rathovi: To se vážně musí tak rozhazovat?

17.05.2012 13:03

Doktor Macek, který v souvislosti s Davidem Rathem proslul především jako "pohlavkovač", se nyní drží překvapivě zpátky. Na svém blogu se dotýká kauzy Rath ve věci nesmyslnosti dotací. Jeho čtenáři však zatčení bývalého ministra zdravotnictví kvitují s jednoznačným povděkem.

Doktor Macek k Rathovi: To se vážně musí tak rozhazovat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Miroslav Macek má dojem, že mezi všemi senzacemi, které se vynořily v souvislosti se zatčením Davida Ratha, zaniká ta nejpodstatnější zpráva- že jakékoliv dotace jsou v konečné součtu vždy těžce ztrátové. A není to prý jediná absurdita v celé kauze.

Macek  se ironicky ptá, zda je skutečně medicínsky nezbytné a ekonomicky výhodné stavět supermoderní nemocnici 27 kilometrů od Prahy, kde se rovněž do nemocnic cpou miliardy. Aby to prý nemrzelo Moraváky,  připomíná Macek podobně nesmyslné krytí mezi Olomoucí a Prostějovem.

„Jak dlouho lze investovat veřejné prostředky do rekonstrukcí a oprav různých zámků a dalších staveb, které pak slouží jen a jedině všelikým „ušlechtilým“ činnostem a na které se trvale doplácí?“ píše.

K samotnému zatčení Davida Ratha nechal vyjádřit pouze své čtenáře.

Jeden z nich se pozastavoval nad tím, že si předseda mandátového a imunitního výboru Sněmovny (a paradoxní shodou okolností rovněž lídr opozice) Bohuslav Sobotka odnesl Rathův spis do stranického sídla. „Nechápu, že podobnou prasárnu může udělat absolvent brněnské právnické fakulty a ještě tvrdit, že se nic tak strašného nestalo a že se do spisu nikdo jiný nedíval (máme na to jeho čestné pionýrské). Pokud bych chtěl být hodně zlý, podal bych na Sobotku trestní oznámení,“ uzavírá.

Další z Mackových čtenářů se uvedl slovy, že nemá problém s tím, že se krade. „Problém mám s tím, že se krade a nikdo to nevyšetří, nikdo to neodsoudí a nikdo to neodsedí. V tomto ohledu beru aktuální dění kolem p. Ratha jako závan čerstvého větru v tom smyslu, že i na "takové zvíře" si naše policie konečně dokázala posvítit dostatečně profesionálním přístupem na to, aby byla slušná šance, že si dotyčný svou zlodějinu odpyká.

Nechci být předčasným optimistou, ale jakožto jedna desetimilióntina české veřejnosti jsem se včera poprvé po nevím - kolika letech podíval na večerní zprávy opravdu s chutí,“ napsal Miroslavu Mackovi jeho čtenář.

SLEDUJEME Rathovo zatčení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…