Doktor Macek se nečekaně vysmál Klausovi. Promluvil o poctivosti a pustil kriminálníky

03.01.2013 14:36

Ostrovtip Miroslava Macka tentokrát zamířil nečekaným směrem- na prezidenta Václava Klause a jeho amnestii. V kontextu prezidentových proklamací v novoročním projevu, na jehož konci byla amnestie vyhlášena, je prý jeho krok až směšný.

Doktor Macek se nečekaně vysmál Klausovi. Promluvil o poctivosti a pustil kriminálníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Doktor Macek připomněl, že prezident ve svém novoročním projevu diagnostikoval neduhy současné společnosti jako ztrátu respektu k poctivé práci, úctě, kulturnosti a nekritickému obdivu k povrchnosti, okázalosti a líbivým gestům. „Pročež propustil na svobodu přes 7.500 vězňů, vesměs neplatičů alimentů, drobných zlodějů, silničních pirátů, finančních podvodníků,“ vysmívá se Macek.

„Řekl bych, že v takovéto podobě je amnestie jistým výrazem smíření a odpuštění jako principu, na nějž bychom uvnitř státu mezi sebou také neměli rezignovat,“ cituje dále prezidenta, načež poznamenává, že právě touto amnestií prohloubil příkop mezi politikou a spořádanými občany.

Pokud si prý prezident skutečně myslí, že tímto propuštěním zločinců projevil respekt k poctivé práci a kulturnosti, a nebo dokonce to, že se tímto gestem nezachoval povrchně a okázale, tak se podle Macka velmi mýlí.

Ovšem není to jen na něm. Podle Macka bychom neměli zapomínat, že amnestii s ním spolupodepsal premiér Nečas, jehož vztah k vyjmenovaným konzervativním hodnotám je podobně pochybný.

Celá glosa dr. Macka:

Příčiny neduhů současné společnosti dlí podle prezidenta Klause „v našem myšlení, ve ztrátě respektu k poctivé práci, v hluboké degradaci úcty, kulturnosti i chování nás samotných i světa kolem nás, v nekritickém obdivu k povrchnosti, okázalosti a líbivým gestům….“, pročež propustil na svobodu přes 7.500 vězňů, vesměs neplatičů alimentů, drobných zlodějů, silničních pirátů, finančních podvodníků…
"Řekl bych, že v takovéto podobě je amnestie jistým výrazem smíření a odpuštění jako principu, na nějž bychom uvnitř státu mezi sebou také neměli rezignovat," uvedl dále prezident Klaus a právě touto amnestií dále prohloubil již tak hluboký příkop mezi spořádanými občany a politikou.
Pokud se domnívá, že začal sám u sebe a projevil respekt k poctivé práci, projevil svým činem úctu a kulturnost k občanům, nezachoval se líbivým gestem povrchně a okázale, a přispěl ke smíření a odpuštění, hluboce, přehluboce se mýlí!
A aby to nebylo jen a jen na Klausovi: nezapomeňme na to, že amnestii spolupodepsal premiér Nečas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…