Doktor Macek sledoval Zemana v ČT. Zanadával a pak nabídl své služby

12.06.2013 9:43

Glosátor a bývalý politik Miroslav Macek nabídl České televizi své služby jako moderátor. Učinil tak po zhlédnutí speciálního Hyde parku s prezidentem Milošem Zemanem, jemuž moderátor místo ostrých otázek dělal ohleduplného společníka, který jej nechal hodinu vykládat polopravdy a stokrát zrecyklované bonmoty. Mackovi úslužný redaktor připomněl cudného slušňáka Káju Maříka.

Doktor Macek sledoval Zemana v ČT. Zanadával a pak nabídl své služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

„Nevím, kdo je ten Kája Mařík, který včera rozmlouval s prezidentem Zemanem u příležitosti 100 dnů jeho vlády,“ napsal na svůj blog bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Nejistým mladíkem z románu mínil Lukáše Dolanského, šéfa domácího zpravodajství ČT, který na Pražském hradě s prezidentem vedl rozhovor pro pořad Hyde park.

Mařík-Dolanský podle Macka svou roli drsného novináře absolutně nezvládl. A to způsobem i na poměry České televize nevídaným. „To, kterak jej nechal bodře pronášet ty jeho polopravdy, stokrát otřepané plytké bonmnoty a falešné argumenty, bylo do nebe volající,“ zhodnotil výkon televizního moderátora.

Pak se skrze blog obrátil na vedení televize s dotazem, zda opravdu nemá na skladě lepšího soupeře pro Miloše Zemana. „To nemá ČT po ruce jiného rafana,“ diví se Macek. Pakliže na Kavčích horách větší sekáče na skladě nemají, učinil Macek zajímavou nabídku. Prezidenta by prý příště mohl vyzpovídat on sám.  

Co přesně napsal doktor Macek:

Nevím, kdo je ten Kája Mařík, který včera rozmlouval s prezidentem Zemanem u příležitosti 100 dnů jeho vlády. Ovšem to, kterak jej nechal bodře pronášet ty jeho polopravdy, stokrát otřepané plytké bonmnoty a falešné argumenty, bylo do nebe volající. To nemá ČT po ruce jiného rafana? Nechce si mě příště najmout?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…