Drábku, postižení opět nedostali peníze, zlobí se poslankyně ODS

28.09.2012 10:15

Poslankyně ODS Lenka Kohoutová oznámila, že výplatu příspěvku na péči neustále brzdí nový systém výplaty z dílny ministerstva práce a sociálních věcí. V této souvislosti poslankyně ostře kritizuje skutečnost, že lidé s postižením, kteří potřebují pomoc při zvládání běžných denních aktivit, nemohou proto svým asistentům zaplatit.

Drábku, postižení opět nedostali peníze, zlobí se poslankyně ODS
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

"Takzvaný příspěvek na péči za měsíc září těmto lidem ještě na účet nepřišel. Na vině je počítačový systém, který se má o výplatu sociálních dávek starat. Ministr Drábek již několik měsíců ujišťuje, že nový systém funguje a dávky jsou vypláceny včas. Zhruba 300 tisíc čekatelů na státní pomoc v podobě příspěvku na péči by s ním patrně nesouhlasilo," prohlásila Kohoutová.

Drábek lže

Poslankyně ostře odmítá argumenty ministra práce Jaromíra Drábka, kterými systém obhajuje. „Těžko hledám slova. Statisícům lidí s postižením se nedostává prostředků, na které mají nárok. A pan ministr stále argumentuje tím, že dávky jsou vypláceny v řádných termínech," rozčiluje se politička.



"To je přinejmenším velmi liché, protože ti lidé mají platby za služby nějak nastaveny a těžko je mohou hradit až v následujícím měsíci. Nový IT systém byl ze strany ministerstva vybrán na základě prokazatelně špatného řízení. A navíc během půl roku se ho nepodařilo zástupcům MPSV zprovoznit natolik, aby fungoval alespoň přijatelně," uvedla Kohoutová.

Podle Kohoutové by měl Drábek situaci okamžitě napravit. "Pan Drábek by se měl konečně zamyslet nad těmito fatálními chybami a udělat takové kroky, které povedou k okamžité nápravě. Nepřipustím, aby se lidem s postižením ještě více komplikoval život kvůli zbytečným a hrubým chybám ministerstva, které ani po více jak třičtvrtě roce nefungují,“ dodala poslankyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…