Dufek udeřil Dienstbiera: Zavři tu svou nevymáchanou hubu. Neotravuj už

09.03.2013 6:01

Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek vysekl poklonu novému prezidentovi Miloši Zemanovi. „To, co přednesl, byl vysoce státnický projev. Řekl přesně to, co republika potřebovala slyšet,“ okomentoval inaugurační projev Dufek. Velmi ho však poté rozčílila vyjádření Jiřího Dienstbiera pro jednu rozhlasovou stanici.

Dufek udeřil Dienstbiera: Zavři tu svou nevymáchanou hubu. Neotravuj už
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek

„Jsem naprosto znechucen Jiřím Dienstbierem za to, co si dovoluje na adresu jak Zemana, tak i jiných prohlašovat. Nestojí za ním dosud nic a přesto neustále otravuje vzduch i celou politickou scénu těmi svými jedy. Pokud si člověk jako on, který dosud ničeho nedosáhl, dovoluje kritizovat, co měl a co neměl Miloš Zeman ve svém projevu říkat, pokládám to za vrchol. A protože je třeba začít mluvit otevřeně, tak jak to předvedl v pátek ve svém inauguračním projevu náš nový prezident, musím Dienstbirovi vzkázat, ať už zavře tu svou nevymáchanou pusu, či možná ještě tvrději, hubu. Ať přestane konečně tlachat a začne něco v tom Senátu, kam byl zvolen, dělat. Dělat něco užitečného pro lidi a ne jen do všech kopat, protože neunesl svoji prohru v prezidentské volbě,“ přiznal velmi zostra směrem k senátorovi Bohumír Dufek ParlamentnímListům.cz své rozčarování.

Podle něj bude na místě, aby Jiřímu Dienstbierovi jeho spolustraníci na blížícím se sjezdu ČSSD všechno pořádně spočítali. „On si asi neuvědomuje, že tím svým chováním skončí velmi brzy v propadlišti politických dějin,“ podotkl ještě Dufek na adresu senátora a neúspěšného kandidáta na Hrad.

Dienstbier je dlouhodobým kritikem

Jiří Dienstbier je dlouhodobým kritikem mnohých, sociální demokraty nevyjímaje. Ani kritika směrem k Zemanovi není ničím novým. Začátkem února pronesl vůči v té době zatím jen zvolenému prezidentu Zemanovi a jeho SPOZ velmi tvrdá slova. V rozhovoru pro ČT tehdy například vyjádřil své přesvědčení, že SPOZ je jen lobbistická skupina kolem Miroslava Šloufa a kolem samotného Zemana se pohybuje mafie. A z ČSSD se ozývalo podobně jako nyní od šéfa odborů: „Dienstbier neunesl porážku, chová se dětinsky či jako profesionální disident a měl by kritizovat spíše vládu než Zemana.“

Slíbil, že udělá vše proto, aby jeho kampaň ve volbě prezidenta slavila vítězství. Ale neuspěl

Zhruba v polovině loňského prosince, kdy ještě nebylo vůbec jasné, jak přímá volba prezidenta dopadne, přitom Jiří Dienstbier prohlásil v rozhlasovém pořadu Dvacet minut Radiožurnálu: „Udělám všechno proto, aby moje kampaň byla vítězná.“ Přestože mu už v té době předvolební průzkumy příliš nefandily, on si věřil. O podporu se nebál požádat ani komunisty.

ParlamentníListy.cz požádaly o vyjádření k celé záležitosti Jiřího Dienstbiera. Ten však telefon nezvedal a na sms do vydání tohoto článku nereagoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…