Heger prý přikládá pod pekelný kotel. Jde o život

22.03.2012 18:26

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) přikládá další a další polínka pod pekelný kotel, ve kterém vaří české pacienty, tedy většinu z nich. Kmotrům prý opatření ministra nevadí, naopak tuto vládu drží v chodu. Takhle tvrdě odsoudila Hegerovy reformní snahy první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD).

Heger prý přikládá pod pekelný kotel. Jde o život
Foto: senat.cz
Popisek: První místopředsedkyně Senátu za ČSSD Alena Gajdůšková

Vláda premiéra Petra Nečase dotahuje do konce to, co začala už vláda Mirka Topolánka. Zvlášť to podle senátorky Aleny Gajduškové platí ve zdravotnictví, kde pokračovatel Tomáše Julínka (ODS) Leoš Heger (TOP 09) zpoplatnil skoro všechno, co se dalo. Když lidé onemocní, tak nejenže přijdou podle Gajdůškové o příjem, ale navíc jsou nuceni další peníze vydávat. A když na to nemají, lékař je může vyškrtnout z evidence.

Ministr přikládá pod pekelný kotel

„Limity pro dostupnost, respektive nedostupnost péče a čekací doby, znamenající v podstatě ohrožení života, jako je např. návrh na mamografické vyšetření ve lhůtě dvou měsíců, jsou tím posledním polínkem pod kotlem, v němž jsou postupně vařeni pacienti i zdravotníci. Ministerstvo je mění v chutnou a snadnou krmi pro významné finanční skupiny. Zdravotnictví se stává dobrým kšeftem. … Kdyby snad pacienta napadlo, že nemá na poplatky, ani na doplatky léků, jejichž výši se dozví až v lékárně, pak se od 1. dubna (jak symbolické) vystavuje reálnému nebezpečí, že ho lékař pro nedodržování léčebného postupu vyřadí ze své evidence. To je naprosto v rozporu s ústavním principem dostupnosti lékařské péče,“ píše senátorka.

Dodává k tomu, že je to nejen v rozporu s českou ústavou, ale navíc to poškozuje konkurenceschopnost naší země. Sluší se však dodat, že senátorka ve svém komentáři opomíjí opatření, která mají sociálně slabým stonajícím občanům pomoci. Média již dříve opakovaně informovala o tom, že nemajetní občané mohou být osvobozeni např. od poplatku v nemocnici, pokud dodají potvrzení o výši svého příjmu, resp. o velmi nízkém příjmu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…