Herec podpořil klausovce v odporu proti akci gayů

11.08.2012 12:44

Akci Obrana hrdosti normálních lidí, kterou bude konzervativní Akce D.O.S.T. protestovat proti demonstraci homosexualismu v rámci pochodu Prague Pride, podpořil i herec a známý dabér Zbyšek Pantůček. V dopisu, který konzervativcům poslal, se ironicky omlouvá za svoji heterosexualitu.

Herec podpořil klausovce v odporu proti akci gayů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gay parade

V rámci festivalu sexuálních menšin Prague Pride se bude příští sobotu konat i průvod hrdosti. Ten měl být zahájen na Václavském náměstí pod sochou svatého Václava. S tím však nesouhlasí prezidentu Klausovi blízká Akce D.O.S.T., která bude u sochy patrona české země pořádat manifestaci Obrana hrdosti normálních lidí. Svoji podporu jí dopisem vyjádřil herec Zbyšek Pantůček.

Heterosexualitu máme bohužel v rodině…

„Vážení - nejen homosexuální spoluobčané, v úvodu mého dopisu dovolte, abych se vám omluvil za svoji sexuální orientaci – jsem heterosexuál. Vím, že to není úplně normální, ale prosím respektujte moji ‚jinakost‘, protože nevím sice proč, ale my to máme bohužel v rodině,“ ironizuje v úvodu svého podpůrného dopisu klausovcům Pantůček.

Celý dopis ZDE

Už jeho prarodiče a rodiče byli heterosexuální a jeho maminka mu prý dokonce svěřila zvrhlé tajemství, že kdyby prý byla nespojila své tělo s tělem jeho otce, nebyl by se byl narodil. „Že se jedná o zvrhlost, jsem pochopil, když jsem našel citát největšího génia naší doby a Velkého Humanisty, o jehož slovech se nedá a hlavně nesmí pochybovat,“ naráží na slova exprezidenta Václava Havla zesměšňující tradiční rodinu, která následně cituje.

„Absurdní ideologie je, že rodina má mít výhody, protože plodí děti, na rozdíl od homosexuálních párů. To je pojetí rodiny jako teletníku, jako místa, kde se připouštějí býci ke kravám, aby byla telata,“ prohlásil jednou Havel.

Divné paní s připnutými bimbásky na pipinkách

Sám Pantůček prý před časem podepsal petici za uzákonění registrovaného partnerství. „Jen mne trochu mrzí, když tato svoboda začíná být zneužívána a ona původně proklamovaná ‚jinakost‘ začíná být povyšována na obecně platnou normu chování. Jsem zastáncem toho, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Přijde mi nevhodné i takzvané ‚vykusování si mandlí‘ heterosexuálních párů na veřejnosti. Upřímná a opravdová láska, by měla být intimní záležitostí těch dvou,“ je přesvědčen.

Ten prý neví, jak a hlavně proč by měl vysvětlovat svému sedmiletému synovi, kdyby se náhodou ocitl poblíž průvodu Prague Pride, proč ty paní které tam jdou, mají na „pipinkách“ připnuté ty veliké „bimbásky“ a proč se tolik pánů společně líbá. „Proč bych mu měl vysvětlovat, že je to normální se takhle procházet během dne centrem města a že na to mají právo? Nezlobte se, ale tohle není normální, právo na to nemají a kvůli tomuhle jsem svůj podpis pod onu iniciativu nepřipojoval,“ kritizuje herec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…