Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech

04.04.2012 12:24

Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech. Rozhodla o tom ve středu. Odmítla však jít do protestů se zpolitizovanými vůdci odborů, jejichž jména ovšem v prvotním prohlášení neupřesnila.

Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Odborové svazy spolu s občanskými iniciativami v úterý zahájily kampaň Stop vládě, v jejímž rámci odbory vyzývají vládu k demisi a zastavení reforem. Ohlásily také týden protestů, který bude v polovině dubna předcházet klíčové protestní akci, jež proběhne 21. dubna na Václavském náměstí. Nyní je jasné, že získaly i spojence. Ovšem přece jen ne zcela bezvýhradné.

"Holešovská výzva podporovala, podporuje a bude podporovat poctivé občany organizované v odborovém hnutí. S ODBORÁŘI proto ANO. Ovšem se zpolitizovanými vůdci odborů NE,“ řekl ParlamentnímListům.cz mluvčí Holešovské výzvy Jaroslav Petr. A zdůraznil, že hlavním posláním odborů je chránit ekonomické a sociální jistoty zaměstnanců.

„Vyzýváme tedy poctivé odboráře,aby se připojili k občanským iniciativám, a to je také jediná cesta, jak vyjadřovat svůj politický názor. Spojovat odbory  a politiku v naznačeném prostoru - to  nepovažujeme za východisko z krizové situace. Rozhodující roli musí sehrát občanská statečnost - Občanské aktivity,Občanská sdružení a Občanská hnutí jako celek,“ uvedl dále v prohlášení Jaroslav Petr.

Holešovská výzva plánuje další, v pořadí již druhý velký protest proti vládě na náměstích měst a v Praze na neděli 15. dubna.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…