Holešovská výzva přežila internetový útok a volá: Dnes znova na Václaváku!

16.03.2012 13:24

UVNITŘ VIDEO Iniciátoři Holešovské výzvy opět plánují na dnešek další demonstraci - tentokrát však již jen v Praze. Zájem o jejich aktivity se od včerejšího dne zvedl výrazně i ze strany médií, a tak jsou více než zaneprázdnění. Do toho jim prý hackeři napadli webové stránky a museli řešit i to, jak se rozloučit s jednou výraznou, avšak kontroverzní tváří - taxikářem Zdeňkem Ponertem.

Holešovská výzva přežila internetový útok a volá: Dnes znova na Václaváku!
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Demonstrace proti vládě se přemístila před Českou televizi

Zdeněk Ponert vedl a moderoval bezmála celou čtvrteční demonstraci na Václavském náměstí, inicioval i přesun demonstrantů směrem k České televizi. Byl výraznou a zároveň velmi kontroverzní tváří Národní rady, která sdružuje lidi a různá hnutí pod hlavičkou Holešovské výzvy. V pátek ráno se však od něj vedení iniciativy, jež svolala tisíce lidí do ulic měst v zemi, distancovalo.

"Zaznamenali jsme, že vyzýval lidi k násilí, a to my odmítáme. Násilí nechceme, přejeme si, aby tato vláda odešla pokojnou cestou a předala svoji moc. Proto jsme společně dospěli k názoru, že už ho ve svém středu nechceme," řekl ParlamentnímListům.cz jeden z hlavních členů vedení Národní rady (Holešovské výzvy), Slávek Popelka.

Jak se svěřil dále, poté, co včera s vypětím sil zabránili rozbití skleněných výplní u České televize a zranění lidí, dorazil v pozdních večerních hodinách domů, aby od šesté hodiny ranní opět zvedal a vyřizoval telefony a organizoval další demonstraci, jež se má uskutečnit tentokrát pouze v Praze - opět od sedmnácté hodiny na Václavském náměstí.

Dnes opět "pod koněm"? Prý ano

"Uvidíme, kolik lidí přijde - možná, že tolik jako včera ne, protože je před víkendem. Ale nevzdáme se – čtvrteční protesty byly jen začátkem,“ uzavřel Slávek Popelka.

Ve čtvrtek přitom oficiálně protestovaly v českých městech tisíce lidí, kteří požadují demisi vlády a prezidenta. Čísla, jež jsou však uvedená ve veřejných zdrojích, se postupně po srovnání videozáznamů z různých měst zřejmě budou značně odlišovat – a to směrem k vyšším počtům, než jsou uváděné.

I manželé se rozhádají a mají se přitom rádi, říká taxikář Ponert

Zdeněk Ponert na žádost o reakci na to, jaký vývoj nabraly události, řekl ParlamentnímListům.cz jen následující: "I v manželství se manželé rozhádají a mnohdy až u rozvodu nakonec zjistí, že se vlastně mají rádi."

A dodal, že naopak on to byl, kdo od samého počátku upozorňoval i na provedení plakátů a letáků, které k protestu vybízely a které v desetitisících zaplavily v minulých týdnech Česko. "Vždyť na nich je ohnivý zdvižený ukazováček - to může představovat symbol pro hrozbu a třeba i násilí. Proto jsem před tím varoval, ale nikdo mě neslyšel. Že nakonec jsem za násilníka označen já, mě tedy mrzí. Ale ani já nehodlám ve svých aktivitách skončit - ostatně demonstrace na Václavském náměstí jsem na tyto dny oznamoval právě já, na své jméno," řekl Ponert.

Web Národní rady byl napaden hackery?

Oficiální web Národní rady, která sdružuje všechny lidi a hnutí i organizace, které mají společný cíl - tedy vyvolat zvrat v dění naší země na základě Holešovské výzvy, byl prý podle vyjádření jednoho z členů iniciativy v pátek ráno napaden hackery. V dopoledních hodinách však již normálně fungoval. "Všem lidem chceme oznámit, že v takových případech fungují vždy náhradní webové stránky - tedy Holešovské výzvy," vysvětlil Slávek Popelka.

V naší zemi asi někdo neumí počítat, myslí si organizátoři protestů

I on si postěžoval na to, jak neobjektivně bylo o počtech čtvrtečních demonstrujících informováno. "Informace ve zprávách České televize o tisíci lidech na náměstí v Ostravě, je naprosto lživá. I podle odhadu samotných policistů tam bylo minimálně šest tisíc lidí. Podobně zlehčovány jsou počty demonstrantů zřejmě i v jiných městech," řekl ParlamentnímListům.cz člen koordinační rady Karel Fiedler a na důkaz svých slov poslal video.

V I D E O z Ostravy:



 

Dále sledujeme...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…