Hostivice: Ratha zavřeli, sokolovna a bazén se ruší

24.05.2012 8:55

Sedí ve vězení a přece ještě stále předsedá krajskému výboru, který rozhoduje o přidělování peněz EU ve Středočeském kraji. Řeč je o obviněném poslanci Davidu Rathovi, který z pozice předsedy Výboru regionální rady rozhodoval o přidělení peněz pro svou domovskou obec Hostivici. Ta po jeho zatčení zastavuje řadu projektů, ale novináře to prý nemusí zajímat.

Hostivice: Ratha zavřeli, sokolovna a bazén se ruší
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Navzdory obvinění zůstává David Rath poslancem, to ale není jediná funkce, kterou si zatím drží. Oficiálně je stále zastupitelem v Hostivici a především předsedou Výboru regionální rady, který schvaluje přidělování evropských dotací. Až donedávna se proto Hostivice mohla těšit na nemalé finanční prostředky, po zatčení svého nejslavnějšího obyvatele ale v tichosti zastavuje plánované investiční akce. Informuje o tom dnešní Právo.

Moderní sokolovna a nový bazén

Obec Hostivice, kde žije asi osm tisíc obyvatel, měla donedávna smělé investiční plány. Kupříkladu zdejší sokolovna se měla proměnit v moderní kulturní centrum odpovídající trendům jedenadvacátého století, které by nabízelo i sportovní vyžití. V obci měl být také postaven zcela nový plavecký bazén. Se stavbami se mělo začít o prázdninách a město na ně vyhradilo šest milionů korun s tím, že většina nákladů bude zaplacena právě z peněz EU.

Po zatčení Davida Ratha byly ale akce odpískány. Podle slov starosty Jaroslava Kratochvíla (ČSSD) se tak stalo z administrativních důvodů. „Bylo to z administrativních důvodů. To by vás nemuselo zajímat, o tom nemusíte ani psát,“ řekl starosta Kratochvíl a velmi kvapně zavěsil telefon, aniž by cokoli podrobněji vysvětlil.

Vedení výboru, který ovládají středočeští sociální demokraté spolu s komunisty, se má změnit až při nové volbě vedení, až se výbor sejde. Do té doby zůstává jeho nejvyšší autoritou David Rath.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…