John: Drastický Kalousku, zbytečně strašíš. Prohlubuješ krizi

13.03.2012 20:57

Věci veřejné nesouhlasí s množstvím škrtů a úspor, které chystá ministr financí Miroslav Kalousek. Podle nich se jeho kroky týkají pouze těch nejchudších obyvatel a střední třídy. Jeho prohlášení prý můžou dokonce prohloubit krizi.

John: Drastický Kalousku, zbytečně strašíš. Prohlubuješ krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Prohlášení ministra financí můžou prohloubit krizi,“ varoval předseda VV Radek John. Podle něj není situace tak hrozná, jak ministr popisuje. Jako příklad uvedl automobilky, které mají prý stejně zakázek jako před rokem. Kalousek podle něj jen straší a jeho návrhy jsou zbytečně drastické.

„Nelze dělat opatření pod vlivem dojmů, že bude strašně. Možná strašně nebude,“ řekl v naději John a začal vyjmenovávat, se kterými škrty jeho strana nesouhlasí.

„Naprosto odmítáme škrt pro ministerstvo školství ve výši 4,5 miliardy,“ začal John. Na tomto ministerstvu sedí totiž další „véčkař“ Josef Dobeš. John škrt nechápe – na platy učitelů byly přidány čtyři miliardy, Kalousek chce ale vzápětí úspory 4,5 miliardy. „V budoucnu by tento škrt byl velmi drahý, doplatily by na něj naše děti,“ varoval John.

Věci veřejné kromě toho odmítají i zmrazení důchodů. Co však vítají, je progresivní zdanění, na které přistoupili jejich koaliční partneři. „Hledáme taková řešení, která nebudou bolet,“ ujišťoval předseda VV. V každém případě chce ale počkat, až budou známé ekonomické výsledky ČR i Evropské unie za první kvartál. Je to prý jen pár dnů, a ty už vydržíme.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…