Kam měl jít Rath a už tam nedorazil: Čekal ho exposlanec ČSSD

31.05.2012 7:17

S miliony v krabici od vína měl David Rath namířeno na schůzku s někdejším dobře známým poslaneckým přeběhlíkem Michal Pohankou. Tvrdí to alespoň deník MF Dnes s odvoláním na policejní zdroje. Na schůzku, která se měla odehrát v jeho domě v Hostivici už nedorazil, protože byl zadržen, ale deník v této souvislosti připomíná, že z oněch sedmi milionů byla pro Ratha určena jen polovina.

Kam měl jít Rath a už tam nedorazil: Čekal ho exposlanec ČSSD
Foto: fcb
Popisek: David Rath - Al Capone

Kdyby Davida Ratha nezatkli, vrátil by se domů a tam by na něj čekal další z politiky dobře známá osobnost – přeběhlí, který umožnil existenci vlády Mirka Topolánka Michal Pohanka. Informaci, že se měli sejít, potvrdil i sám exposlanec s tím, že jel za Rathem do Hostivice, protože si chtěl nechat změřit tlak, Rath byl totiž jeho lékařem. S korupčním případem nemá Pohanka podle svých slov absolutně nic společného.

Rathův náměstek

"Netušil jsem, proč nedorazil. Myslel jsem, že mu do toho něco vlezlo nebo že se mu protáhla předchozí schůzka. Až ráno jsem zjistil, co se vlastně stalo," tvrdí Pohanka.

Pohanka byl jednu dobu velmi blízkým spolupracovníkem Davida Ratha. V době, kdy byl z korupce obviněný poslanec Rath ministrem zdravotnictví, působil Pohanka v pozici ministerského náměstka a Rath ho štědře odměňoval. Jejich dříve přátelský vztah se však proměnil v okamžiku, kdy se z pohanky stal přeběhlí, či konstruktivní poslanec, který podpořil pravicovou vládu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…