Klaus s Nečasem omilostnili tuneláře, soptil Sobotka a navrhl vyslovit nedůvěru vládě

03.01.2013 16:20

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka odsoudil amnestii prezidenta Václava Klause. Zkritizoval její šíři, ale také označil další viníky – hlavně premiéra Petra Nečase, který by nyní podle něj měl za svůj podpis pod amnestií nést politickou zodpovědnost.

Klaus s Nečasem omilostnili tuneláře, soptil Sobotka a navrhl vyslovit nedůvěru vládě
Foto: Petr Kupka
Popisek: Bohuslav Sobotka v Hranicích během diskuse s občany

„Pokládáme ji za nepřijatelnou, nespravedlivou a pobuřující,“ prohlásil Sobotka jednoznačně s tím, že je neuvěřitelné, že Klaus amnestoval ekonomické trestné činy, kde vznikly škody v řádech miliard korun.

LIDEM? To je taková operetka

Podle Sobotky je znechucena jak veřejnost, tak hlavně policisté a státní zástupci, kteří na kauzách pracovali, jsou nyní znechuceni. „Podle našeho názoru by měl i premiér Petr Nečas nést politickou odpovědnost,“ zhodnotil Sobotka. Vzhledem k tomu, že premiér amnestii spolupodepsal, vyvolá ČSSD hlasování o nedůvěře vládě.

„TOP 09 má nyní možnost z vlády odejít, pokud s amnestií nesouhlasí,“ vyjádřil se Sobotka k názoru druhé koaliční strany, která krok prezidenta příliš neuvítala. Klausův krok je podle ČSSD ve skutečnosti snaha omilostnit největší tuneláře a zloděje včetně Tomáše Pitra. Tuto snahu prezident schovává mezi méně závažné trestné činy.

„My víme, že dnes probíhá jednání strany LIDEM, tak bych chtěl zdůraznit, že od něj si neslibujeme vůbec nic. To je taková operetka,“ rýpl si také místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek s tím, že předsedkyně nejmenší vládní strany Karolína Peake z vlády samozřejmě neodejde, jako to neudělala doposud.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…