Klausovci útočí: Česká televize je doupě hnusné levičácké propagandy

27.07.2012 13:40

AKTUALIZOVÁNO Konzervativní, Václavu Klausovi blízké Akci D.O.S.T. se nelíbí, že Česká televize svým mediálním partnerstvím Prague Pride protěžuje homosexuály a porušuje tak prý svou nestrannost a veřejnoprávní charakter.

Klausovci útočí: Česká televize je doupě hnusné levičácké propagandy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal Semín

Představitelé konzervativní iniciativy proto napsali dopisy generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi a Radě ČT. V dopise generálnímu řediteli upozorňuje Akce D.O.S.T., že Česká televize je zákonem vymezena jako instituce veřejné služby, což jí zajišťuje mimořádné postavení na mediálním trhu a stálý příliv finančních prostředků z kapes milionů televizních koncesionářů.

Objektivní a nestranná ČT?

„Vzhledem k tomuto charakteru by vysílání ČT nemělo trpět politickou jednostranností, mělo by dbát zákonných, ale i nepsaných etických norem a přinášet divákům objektivní informace,“ píší jménem Akce D.O.S.T. její předseda Michal Semín a místopředseda Petr Bahník v dopise.

Podle nich tím, že je veřejnoprávní Česká televize hlavním mediálním partnerem tohoto festivalu, fakticky nutí své koncesionáře, aby se finančně podíleli na propagaci a společenské legitimizaci ideologie homosexualismu. „Neumíme si také představit, jak by mohla Česká televize objektivně diváky informovat o akci, kterou sama oficiálně podporuje,“ píší dál v dopise a vyzvaly generálního ředitele, aby ČT své partnerství stáhla. Občanská iniciativa požádala generálního ředitele o schůzku dopisem z 13. července, nedostalo se jí však prý žádné reakce.

Veřejnoprávní ČT odpověděla takto

ParlamentníListy.cz požádaly tiskové oddělení ČT a mluvčí ČT Michaelu Fričovou o vyjádření k námitkám Akce D.O.S.T. s dotazy, proč generální ředitel nereagoval na žádost o schůzku, jak ČT komentuje kritiku mediálního partnerství Prague Pride ze strany Akce D.O.S.T., jak vzniklo mediální partnerství Prague Pride ze strany ČT (Oslovili organizátoři Prague Pride Českou televizi se žádostí, nebo to byl nápad ČT?), a proč je Česká televize mediálním partnerem Prague Pride a zda zde není nebezpečí střetu zájmů ohledně objektivního informování o akci, kterou ČT sama podporuje.

Michaela Fričová zaslala ParlamentnímListům.cz vyjádření ČT.  "Česká televize v duchu poslání veřejné služby podporuje formou mediálních partnerství mnoho různých kulturních, společenských a veřejně prospěšných projektů napříč různými oblastmi, jako je film, hudba, divadlo, tanec, výstavy, kulturně-vzdělávací projekty, aktivity v rámci vědy a výzkumu, v literatuře, projekty interdisciplinárního charakteru atd. Partnerství spočívá zejména v podpoře neziskových kulturních aktivit, jimž ČT poskytne prostor pro vysílání nekomerčního spotu v celostátním nebo regionálním vysílání. Žádostí o mediální partnerství obdrží ČT kolem stovky za rok a jejich výběr vychází z posuzování významu akce pro veřejnost a celospolečenského dopadu. Návrh na mediální partnerství může podat jakýkoli subjekt, který splňuje určené podmínky, popsané na webu ČT," uvedla mluvčí na vysvětlenou.

Podle Fričové šlo v případě mediálního partnerství s Prague Pride o standardní žádost ze strany organizátora festivalu. "Česká televize se rozhodla podpořit Prague Pride formou mediálního partnerství především pro jeho aktivitu na poli odstraňování stereotypů a mýtů v povědomí veřejnosti o gay, lesbické, bisexuální a transgender komunitě v ČR, což festival dostatečně prokázal při svém loňském prvním ročníku. Svým programem navíc akce plně odpovídá charakteru kulturně-vzdělávacího projektu, což je jedna z klíčových oblastí, kterou ČT v souladu s veřejnou službou podporuje. Mediální podpora ČT spočívá výlučně v bezplatném vysílání propagačního spotu festivalu, nikoli v garanci a formě zpravodajského pokrytí. Zpravodajství ČT pracuje zcela nezávisle na činnosti marketingového oddělení. Tento princip je ukotven i ve smlouvě o mediálním partnerství, kterou obě strany uzavřely," dodala Fričová.

Snad dostal někdo rozum...

Akce D.O.S.T. napsala dopis i Radě České televize, ve kterém vyzývají Radu ČT, aby se situací zabývala, neboť prý přijetí role hlavního mediálního partnera festivalu Prague Pride ohrožuje status ČT jako instituce veřejné služby.

ParlamentníListy.cz požádaly o vyjádření všechny členy Rady ČT. Reagovali pouze někteří. „Akce D.O.S.T. má pravdu, ale vzhledem k tomu, že mediální partnerství Prague Pride bylo z oficiálních stránek ČT odstraněno, tak doufám, že někdo v ČT dostal rozum. Jinak se tím bude zabývat Rada ČT na příštím zasedání,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz člen rady Radek Mezulánik.

Je potřeba podporovat menšiny

Další členové rady mediální partnerství Prague Pride ze strany ČT hájí. „Je výsostné a nezadatelné právo ČT vybírat si své mediální partnerství. To není nic proti zákonu o ČT. Záleží pouze na strategii ČT. S tím Rada ČT nemůže ani nic dělat. Nemůže nic přikazovat, ani nic zakazovat a byla by to blbost, aby zakazovala či přikazovala České televizi, komu má, či nemá dělat mediálního partnera,“ řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda rady Jiří Kratochvíl.

„Co se týče mediálních partnerství, která se týkají menšin a jejich života, přičemž v evropském kulturním kontextu chápeme homosexuální spoluobčany za menšinu, tak se domnívám, že je naprosto v pořádku, že to ČT neopomíjí. Na tom, že je mediálním partnerem nevidím nic špatného a nemyslím si, že by tomu přikládala větší váhu než něčemu jinému. To spíš vyjadřuje to, že ČT chce informovat o akci nikoli více, nikoli méně než o jiných akcích, které třeba mediální partnerství nemají. Česká televize z akcí, ať už to jsou romské festivaly, ale jak je známo, tak i o akcích pravicových uskupení nebo radikálně pravicových uskupení informuje také. Za tu dobu, co v radě působím, a intenzivně sleduji zpravodajství ČT, tak jsem nezaznamenal žádný přístup, který by byl nerovnovážný,“ řekl redakci člen rady Jan Prokeš.

„Můj vztah k menšinám, kam řadím i homosexuály, je u mě neměnný jako u bývalého politika, člena rady či občana. Menšinám je třeba pomáhat a tím, že televize přijala mediální partnerství, menšinám pomáhá. Já s tím problém nemám a myslím si, že to není nic, proti čemu je třeba bojovat. Určitě tím není narušen veřejnoprávní charakter. Myslím si, že menšiny mají být ochraňované a součástí toho je, že veřejnoprávní televize jim nabídne, nebo přijme jejich nabídku na mediální partnerství,“ řekl redakci člen rady Josef Palata, který informoval, že 8. srpna bude příští zasedání rady, kde by se měla věc projednávat.

ČT jako nástroj levičácké propagandy

Předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín je postojem České televize znechucen. „Vedení České televize se vůbec neobtěžovalo reagovat na náš dopis, zatímco homosexuálům dává hned mediální podporu. Ukazuje to jasně na to, že Česká televize je nástrojem levičácké propagandy neomarxistických směrů, jejichž součástí je i homosexualismus, a že ČT není nestranná. Z našich peněz podporuje nechutný životní styl homosexuálů, který je často poznamenán promiskuitním sexuálním chováním a šířením různých pohlavních nemocí,“ řekl ParlamentnímListům.cz Michal Semín.

„Máme silné obavy, že Česká televize je v otázce Prague Pride angažovaná a nebude objektivně informovat o akci samé, ani o manifestacích odpůrců Prague Pride, pokud o nich bude informovat vůbec. Na základě toho, jak bude ČT veřejnost informovat, budeme zvažovat další případné kroky,“ dodal Semín.

Skanzen bolševismu

Nad mediální podporou ze strany ČT se pozastavil i prezidentův vicekancléř Petr Hájek: „I letos veřejný festival Internacionály nestoudnosti, sexuální anarchie a propagandistického teroru proti přirozené rodině muž – žena – dítě, dostává oficiální záštity. Nejen od primátora či zastupitelských úřadů některých zemí, které tím předstírají, že homosexuálové jsou v ČR utlačovanou menšinou. Ale také třeba od České televize, placené z daní nás všech, tedy od veřejnoprávní instituce, která by měla být hodnotově alespoň neutrální.“

Česká televize je podle Hájka poplatná neomarxistickému havlismu a označil ji za skanzen bolševismu. ČT podle něho stojí na dvou ideových pilířích. „Tím prvním je nevídaná a unikátní, i ve srovnání se všemi zeměmi, kde tu obludnost zvanou veřejnoprávní televizi mají, exploatace jediného postoje a tím je právě havlismus ve všech svých podobách. Druhým je extrémistické bolševické svazáctví. Nemůžete být v této televizi a nebýt svazák, to nejde. Svazáctvím myslím utkvělou představu, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. To zdaleka nebyl vynález Goebbelsův, to je vynález bolševiků, který Goebbels převzal. Dalším principem je Leninův postoj, že ´ze všech umění je pro nás nejdůležitější film´- rovná se televize,“ uvedl Hájek.

V srpnu se má v Praze opět uskutečnit festival Prague Pride homosexuálů, jehož součástí má být i „pochod hrdosti“, který by měl být zahájen u pomníku sv. Václava. Konzervativní klausovská Akce D.O.S.T. považuje pochod a festival za provokaci, a proto pořádá 18. srpna setkání u pomníku sv. Václava jako manifestaci normálnosti. S výmluvným názvem Obrana hrdosti normálních lidí. Mladí křesťanští demokraté zase pod záštitou arcibiskupa Dominika Duky ve stejný den pořádají Pochod pro rodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…