Konspirace: Připravuje se prý velký plán. Přeživší zažijí ráj na zemi

11.08.2013 15:01

JINÝMA OČIMA Před několika dny ParlamentníListy.cz přinesly informaci o tom, jak se k myšlence Nového světového řádu, kterou řada lidí pokládá jen za jednu z mnoha konspiračních teorií, postavil ruský prezident Vladimír Putin. Ačkoli politolog vysvětlil, že příklon k tomuto jevu ze strany světové velmoci může mít ryze praktické politické důvody, redakce ještě u této teorie zůstala – tentokrát s knihou o Tajných společnostech.

Konspirace: Připravuje se prý velký plán. Přeživší zažijí ráj na zemi
Foto: hns
Popisek: Nový světový řád, ilustrační foto

„Musí být slepý, kdo nevidí, že se připravuje velký plán, jehož realizace se smíme účastnit jako věrní sluhové,“ pronesl britský premiér a zároveň prý také svobodný zednář vysokého stupně zasvěcení Winston Churchill. Naznačil tak již před desetiletími něco, čemu se dodnes většina lidí včetně médií spíše vysmívá anebo bere jako informace z kategorie crazy (tedy bláznivé).

Jenže jak desetiletí plynou, stále více lidí – a to i na těch nejvyšších úrovních – o tomto „plánu“ promlouvá veřejně. Rozdíl je snad jen v tom, že někteří ho pokládají za ďábelský, pro lidstvo a jeho svobodu naprosto zničující, zatímco jiní v něm vidí řešení pro zdravý další vývoj pozemské civilizace.

Fikce nebo skutečný záznam rozhovoru autora s tajemným mužem?

Kniha Jana van Helsinga (vlastním jménem Jana Udo Holey) Tajné společnosti – válka svobodných zednářů předkládá spíše vizi první – tedy takovou, která lidstvo chce zotročit. V rozhovoru s blíže neidentifikovaným neznámým mužem, vysoce postaveným svobodným zednářem, který se údajně těší i v běžném světě velkému respektu, autor otázkami a zaznamenanými odpověďmi tajemného muže nabízí lidem vizi toho, co vše se momentálně ve světě děje, k čemu se schyluje a od kdy bylo patrné najít náznaky toho, že se tak dít bude. Jen těžko lze odhadnout, zda jde jen o autorovu fikci nebo o skutečný dokument zaznamenávající fakta, která zřejmě nikdy nepřinesou hlavní proudy v médiích. Nelze však opomenout výroky různých osobností, na které se autor (a také onen tajemný muž) odvolávají a které skutečně lze dohledat v archívech řady médií.

ParlamentníListy.cz proto přinášejí některé z nich, aby je porovnaly i s výroky, o kterých již v minulosti též informovaly.

Plán, o kterém se zmínil Churchill, přiblížil v dalších letech například i spoluzakladatel americké centrální banky (FED) Paul Warburg. „Světovou vládu budeme mít, ať už chceme nebo ne. Jedinou otázkou je, jestli s ní budou lidé souhlasit dobrovolně, nebo je k tomu budeme muset přinutit,“ uvedl.

Bilderberg – jednal letos o globální dani?

Hlouposti? Jak se to vezme a jak se na věci pohlédne. Letos v červnu se uskutečnila další výroční konference skupiny Bilderberg (jedna z tajných společností, o které panuje domněnka, že se chystá ovládnout svět). Skupina, kterou tvoří světová elita politiky a byznysu, zde diskutovala nad svou agendou, která bude určovat budoucí politiku ovládající globální záležitosti. Již dopředu některé z aspektů letošní agendy Bidlerbergu byly vyjeveny a měly potenciál přímo ovlivnit nejen velké multinacionální podniky jako Google, ale úplně všechny podniky na planetě.

Jedním z nastolených témat, která se očekávala projednat, měla být situace kolem internetového vyhledavače Googlu. Ten se momentálně účastní bitvy o nezaplacené daně ve Velké Británii a toho, co političtí komentátoři nazývají nyní novým systémem globálního zdanění. Jak se dalo čekat, stalo se to hlavním námětem diskusních sérií všech globálních summitů, které se letos konají.

A zde určitě nelze opomenout fakt, že realita roku 2013 je taková, že Google je v pozici správy nad téměř všemi aspekty života lidí – jejich komunikace, práce, sociálního života a dokonce i jejich historie. Pokud by tedy v souvislosti s ním došlo na globální daň, mohlo by to znamenat též globální vládu.

Ale zpět k tomu, co tušili lidé již dlouhá léta.

Mnozí budou trpět, ale ti, co přežijí...

Jak zmiňuje autor knihy Helsing, jedna z nejdůležitějších postav plánů nového uspořádání světa – Henry Kissinger - prý byl přesvědčen, že po tom vše bude jinak. „Mnozí budou trpět, když bude nastolen Nový světový řád. Na ty, kdo ale přežijí, čeká mnohem lepší svět, ve kterém život bude dlouhodobě lepší,“ pronesl.

Není proto asi překvapivé, že si náznaků takových snah museli všimnout i vysocí církevní hodnostáři, hlavu katolické církve nevyjímaje. V červnu roku 1965 totiž uvedl papež Pavel VI. na tu dobu poměrně překvapivou větu: „Chceme vybudovat světový stát a novou, ideální společnost.“ Co tím myslel konkrétně?

Každopádně nebyl však sám. Podobnou rétoriku použil později i Jan Pavel II. Také totiž vyzval k budování nového mezinárodního společenského řádu, který by zajistil mír, podporoval spravedlnost a respektoval lidskou důstojnost. „Jednota lidské rasy si takové společenské zřízení žádá,“ pronesl v papežském letním sídle Castel Gandolfo při audienci britských poslanců. Podpora dobročinné spolupráce mezi národy byla podle jeho slov naléhavým úkolem světa.

Zatím se tedy může zdát, že vize spojenectví a jednoty, jak je předkládána, s sebou nenese nic špatného a strach by mohla způsobovat jen špatná interpretace těchto plánů. Jenomže…i současný papež František mluvil na téma globálního spojenectví. A jeho slova byla spíše varující.

Nastoluje se už neviditelná tyranie?

V polovině letošního května totiž vyslovil jistou hrozbu ve stylu: Pozor, nastoluje se nová neviditelná tyranie. „Myslím, že jedna z příčin této situace je ve vztahu, který jsme si vytvořili k penězům,“ pokračoval Svatý otec s tím, že lidé akceptovali to, že peníze ovládají je samé i jejich společnosti.

Lidstvo jako by v tomto okamžiku bylo podle jeho slov ve stoosmdesátistupňové zatáčce. „Přibývá patologií s psychologickými důsledky, srdce mnoha lidí zachvacuje strach a zoufalost – a to i v takzvaně bohatých zemích, umenšuje se radost ze života, zatímco roste násilí a nemravnost. Chudoba je stále zjevnější. Lidé bojují o přežití – avšak toto přežívání často není vůbec důstojné,“ uvedl mimo jiné papež František ve Vatikánu. Nerovnováha má podle papeže původ v ideologiích, které podporují absolutní nezávislost trhu a finanční spekulace a brání státům v jejich právu kontroly. „Nastoluje se nová neviditelná tyranie, která je někdy virtuální. Tato krutovláda jednostranně a bez možnosti nápravy vnucuje své zákony a svá pravidla,“ všímá si současná hlava katolické církve. A i když nastínila cestu, jak z toho ven, jen těžko lze říci, zda ji lidé budou chtít a také mít možnost podstoupit.

Jan van Helsing totiž připomíná slova skupiny amerických svobodných zednářů, kteří v roce 1940 v knize Město lidí uvedli to, že pokud má v budoucím světě panovat mír, musejí všechny státy seskočit z urostlého oře a disciplinovaně se podřídit novému světovému řádu. „Podmínkou všeobecného míru může být pouze jednotné lidstvo podřízené jednomu zákonu a jedné vládě,“ zní doslovný překlad…

O šest a půl miliardy méně lidí je ideální?!

O něco podrobněji formulovaný ideální obraz velkého světového plánovače lze najít na takzvaných Georgijských poradních kamenech (Georgia Guide Stones). Kdo neví, oč jde, tak si bez problémů může vyhledat, že se jedná o šestimetrové megalitické uskupení žulových kamenů v americkém státě Georgia.  Monument připomínající Stonehenge byl postavený v roce 1978 na zakázku neznámého muže s pseudonymem R. C. Christian. V osmi světových jazycích (hebrejsky, anglicky, španělsky, svahilsky, arabsky, hindsky, čínsky a rusky) je na něm vyryto jisté poselství v několika bodech. Asi jeden z nejzarážejících bude ten, který doporučuje udržovat lidskou populaci pod hranicí 500 milionů (je nás ale o 6,5 miliardy více!!!) – protože jen tak prý bude zachována trvalá rovnováha s přírodou. S tím souvisí pak i další rada – kontrolovat reprodukci. „Sjednoťte lidstvo pomocí nového živého jazyka. Ochraňujte lidi a národy spravedlivými zákony. Zrušte zbytečné zákony a úředníky,“ to jsou některá další doporučení, které zdají se být určena příštím generacím.  

A kdo že vztyčení tohoto monumentu financoval? Sponzorem prý je „malá skupinka lidí, jejíž cílem je věk rozumu“. Touha či dokonce globální plány tím opět získávají jasnější podobu. Jedno náboženství, jeden světový soud, jeden jazyk.  

Nový světový řád - dobro nebo zlo?

Nabízí se tedy otázka: Pokud je teorie o tom, že svět míří k Novému světovému řádu, pravdivá, jsou ti současní a zřejmě i budoucí vládcové špatní, zlí? Jde o nejbohatší, nejvzdělanější lidi planety, takže to třeba může být to nejlepší, co by lidstvo potkalo…

Pravdou je, že velká většina lidí, která se snaží k informacím tohoto typu dostat a přemýslet nad nimi, se obává spíše opaku. Například na české facebookové i webové stránce nazvané New World Order Opposition se lidé sdružují, vyměňují si informace o tom, jak proti vzniku Nového světového řádu, od kterého se dá čekat prý jen zotročení, bojovat. A takových skupin je jak v Česku, tak po celém světě řada.

Na riziko Nového světového řádu či společenství upozornil před nedávnem i ruský prezident Vladimír Putin na mnichovské konferenci o bezpečnosti. Ve svém projevu oznámil, že Spojené státy americké usilují o monopolární světovládu. A vysvětlil kroky, jak se tomu bránit. Není to při tom poprvé, co se z Ruska takto otevřeně ozývají podobné hlasy. Podle politologa Zdeňka Zbořila je to však prý proto, že obě země hledají novou ideologii své zahraniční politiky.

„Je to jakási měkká konfrontace, nebo jak se v political science (politické vědě, pozn. red.) říká, zaujímání protipozic, které může být benevolentní nebo malvolentní (zlovolné),“ vysvětlil pro ParlamentníListy.cz možný pohled na věc  - bez konspiračních teorií - politolog Zdeněk Zbořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…