Kuba plánuje snížit nezaměstnanost. Chce daňové úlevy a zrychlení odpisů

05.03.2013 19:25

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) by rád předložil do konce března na mimořádném jednání tripartity akční plán, kterým se pokusí snížit nezaměstnanost v Česku a zlepšit ekonomickou situaci v zemi. Jedním z kroků by mělo být zrychlení odpisů pro firmy, řekl v Impulsech Václava Moravce.

Kuba plánuje snížit nezaměstnanost. Chce daňové úlevy a zrychlení odpisů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

Nyní je v Česku bez práce na 600 tisíc lidí. Části z nich by mohlo pomoct právě možné zrychlení odpisů pro firmy, tak aby podniky byly schopny příští rok více investovat a snížit tak nezaměstnanost. „Reálné to je, já se o to budu snažit na úrovni ODS a diskutovali jsme o tom i s premiérem,“ prohlásil v rádiu Impuls místopředseda ODS s tím, že dalším možným krokem by mohly být daňové úlevy pro domácnosti.

Zrychlené odpisy majetku pro firmy zavedla vláda již před několika lety jako protikrizové opatření na vybraný majetek pořízený firmami od ledna 2009 do června 2010.

Podle Kuby by mohl být rok 2014 pro českou ekonomiku stimulační. „Jsem přesvědčen, že česká ekonomika má zdravý základ a není na tom hůř než země na Jihu,“ zhodnotil optimisticky místopředseda ODS na Impulsu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…