Kubera se rozčiloval v ČT. Televize pořád ukazuje cikány a důchodci se pak bojí

03.01.2013 22:48

Hosty pořadu Události, komentáře byli předseda sněmovního ústavně právního výboru Stanislav Polčák (TOP 09), předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera a vicepremiérka Karolína Peake. Tématem bylo kromě amnestie prezidenta Václava Klause i další fungování vlády.

Kubera se rozčiloval v ČT. Televize pořád ukazuje cikány a důchodci se pak bojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

TOP 09 o amnestii nevěděla. „Já jsem z tohoto postupu pana premiéra zklamaný a dezorientovaný,“ přiznal Polčák s tím, že ale nejde o porušení koaličních dohod. Má ale za to, že právě šíře amnestie měla být ostatním partnerům sdělena. „Já vůbec rozsah amnestie nekomentuji,“ oponoval Kubera.

Vtrhnou na nás cikáni?

Podle senátora ODS je naprostý nesmysl, že by Klaus mohl všechny případy znát a zkoumat. „Jsou to případy známé a proto lidi takto iritují. To, jak televize zabírá rodiny cikánů, co čekají na své příbuzné, aby se důchodci báli, že na ně zítra vtrhnou, to nechápu,“ zlobil se Kubera. „V tuto chvíli jedou po dálnici D1 rychlostí vyšší než 130 kilometrů za hodinu a některé z nich ty radary prostě minou,“ dodal. Jedná se podle něj o bouři ve sklenici vody.

„Ještě jsem se nevzpamatoval z vyjádření pana Fischera v debatě prezidentských kandidátů o tom, že by měly být milosti řádně odůvodněny... Co je to řádně? To je naprostý nesmysl,“ rozčiloval se dál Kubera.

V další části řešili politici (ne)odchod LIDEM z vlády. Podle Peake si koaliční partneři musí všechno vysvětlit. Se setrváním ve vládě nesouhlasí např. Viktor Paggio. Jakékoli spekulace odmítla. „Ono to lidovecké: „Mám tři zastupitele a čtyři místa v radě,“ to už nebude,“ prohlásil Kubera s tím, že je rád, že není ve vyjednávacím týmu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…