Kuriozity volby: Někteří volí na motelu. Jiní vedle fotbalových branek či na farmě

12.01.2013 14:21 | Zprávy

Mostecký politik Miroslav Fencl si to vyšlapoval s volební obálkou do motelu v mostecké čtvrti Vtelno. Nedůstojné mu to nepřipadá. Jiní obyvatelé města či Ústeckého kraje museli pro zvolení prezidenta třeba na farmu.

Kuriozity volby: Někteří volí na motelu. Jiní vedle fotbalových branek či na farmě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

Hlava státu se v mnoha obcích a městech volí převážně na obecních úřadech a v základních školách. Ne všude tomu tak je, a to nejen v malých vískách. Kuriozity lze objevit i ve větších městech.

V Mostě mají hned několik netradičních volebních míst. „Obyvatelé části Čepirohy poprvé volí ve fotbalovém areálu. V předešlých volbách to bylo v tamní restauraci, ale fotbalový areál je v majetku města, a tam nemusíme platit nájem,“ zdůvodnila výběr místa Alena Sedláčková, mluvčí magistrátu.

Díky motelu je vyšší účast

V části Vtelno si to lidé vykračují rovnou do motelu, který je zařízen v selském stylu. „Nepřipadá mi to nedůstojné. Průběh voleb to podle mne nenarušuje. Kdybychom nevolili tady, museli bychom jezdit z této okrajové části města jezdit do centra na 1. základní školu , což by ale způsobilo menší volební účast, jak se v minulosti projevilo. Zejména pro starší lidi je to totiž problematické,“ vyjádřil se ve Vtelně Miroslav Fencl, místní zastupitel (Sdružení Mostečané Mostu). Sám se o nejvhodnější volbě státu rozhodoval těžce. "Rozhodně jsem věděl, koho ne – Fischera! A to kvůli jeho minulosti, která mi hodně vadí“, prozradil ParlamentnímListům.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…