Lidovci překvapivě: Ministr Dobeš je chlap a měl by jít učit Drábka

12.07.2012 13:56

Podle místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška se ministr dopravy Pavel Dobeš projevil jako chlap a dobrý manažer. Odpískal totiž nefungující registr vozidel. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, který má potíže se softwarem na výplatu dávek, by se od něj prý měl učit.

Lidovci překvapivě: Ministr Dobeš je chlap a měl by jít učit Drábka
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Lidovci chválí Pavla Dobeše za to, jak se rozhodnul, když nový registr vozidel nefungoval. „Odpískat v pravý čas drahý a nefunkční software, který působí peněžní ztráty a chaos, je manažersky jediné přijatelné rozhodnutí,“ míní místopředseda strany Jan Bartošek.

Naráží tím na nový software, který se používá na vyplácení sociálních dávek. „Ministr Dobeš se projevil jako chlap a navíc se v prekérní situaci zachoval jako rozumný hospodář. Pokud nakoupím službu, která nefunguje a působí mi peněžní a organizační ztráty, nebudu přece trvat na jejím provozování. Občané potřebují a ze svých daní platí a chtějí funkční a vstřícnou státní správu. Ne to, co předvádí MPSV v čele s ministrem Drábkem a prvním náměstkem Šiškou,“ dodává.

Lidovci tím chtějí upozornit na nakládání s penězi na resortu práce a sociálních věcí. Podle nich je postup na ministerstvu skandální a cena 3,5 miliardy korun za software šokující. Dodnes prý není plně funkční a poškozuje lidi v nouzi.

„Nepochopím, proč tam, kde se to týká aut, mají technici dostatek soudnosti a projekt zastaví a tam, kde jde o lidské životy a pomoc v nouzi, se jede bez uzardění dál. Zatímco ministr dopravy se zachoval jako manažer v krizi, ministr práce a sociálních věcí se chová jako nezodpovědný asociální hulvát,“ nebere si servítky Bartošek.

„MPSV jedná podle logiky: když v projektu utopíte víc než jednu miliardu, už z něj nemůžete vycouvat. Co by tomu řekli například spřátelení dodavatelé…“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…