Macek: Rathovi právníci, z těch vašich nesmyslů se dělají rudá kolečka

24.05.2012 11:43

Doktoru Miroslavu Mackovi začínají tanečky kolem Davida Ratha připomínat Kocourkov. Je prý zřejmé, že jeho advokáti se nemají čeho chytit a z jejich zoufalého kličkování mezi paragrafy se Mackovi dělá před očima rudo. Už prý chápe, proč lidé juristy tak upřímně nesnáší.

Macek: Rathovi právníci, z těch vašich nesmyslů se dělají rudá kolečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jak píše Macek, sotva Rathovi právníci poprvé nahlédli do spisu, hned vyrukovali s procedurálními námitkami. Podle něj z toho zřetelně vyplývá jediné: „Věcně se nemají čeho chytit a tak budou ohýbat paragrafy, až se nám z nich před očima budou dělat rudá kolečka."

Připomíná i advokátku Kláru Samkovou, která prý má taky jasno. Ústava prý byla porušena, protože policie odposlouchávala Davida Ratha bez povolení Sněmovny. Podle Macka si lze takovou kocourkovskou situaci, vzniklou při povolování odposlechů poslance, stěží představit.

Vše k tématu Rathovo zadržení

Macek připomíná, že si nevšiml, že by někdo odposlouchával Davida Ratha. V jeho domu či kanceláři prý žádná štěnice nebyla. Podle zpráv prý policie odposlouchávala Kotta a Pancovou a Rath má tu smůlu, že chodil na návštěvu k takto pochybným lidem a ještě si tam pouštěl pusu na špacír.

Díky této kauze však prý Macek konečně pochopil, proč v USA na anketní dotaz, na kom by se měly testovat nové léky, chtěla většina lidí experimentovat s medikamenty na právnících. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…