Manžel Heleny Vondráčkové jde do politiky. Získala ho Bobošíková

30.05.2012 17:50

VÍME PRVNÍ Manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal zahajuje politickou kariéru. Do svého tábora ho dostala Suverenita Jany Bobošíkové. Díky Michalovi by prý mohla výrazně uspět už v krajských volbách.

Manžel Heleny Vondráčkové jde do politiky. Získala ho Bobošíková
Foto: archiv
Popisek: Martin Michal a Helena Vondráčková

Suverenita – blok Jany Bobošíkové získala na svou stranu novou posilu. Stal se jí partner a manažer zpěvačky Heleny Vondráčkové, Martin Michal. Právě sama Vondráčková už přitom v minulosti Suverenitu také podpořila. Plánuje také, že bude zpívat na jejích vystoupeních.

Oslovili ho. A přijal

Jak se ale do strany dostal právě Michal? Detaily svěřila redakci přímo šéfka partaje, Jana Bobošíková. "Pana Michala jsme oslovili sami. Líbí se nám jeho konzistentní názory, možnost svobody slova, kterou dlouhodobě hájí, je to velice erudovaný člověk," sdělila redakci důvody, proč měla zájem získat Michala pro sebe. Ten bude za Suverenitu kandidovat v krajských volbách ve Středočeském kraji.

Michal jako lákadlo?

Kromě profesní erudovanosti vidí ale na jeho angažmá i další pozitivum. "Jsme rádi, že naši nabídku přijal. Je to známý člověk, může nám zvýšit i preference," pochválila Michalův krok šéfka Suverenity. Michal prý zaujal nejen ji, ale i další členy strany. Třeba svým projevem na ideové konferenci strany, jež se odehrála o uplynulém víkendu. 

Michal: Nejde mi o popularitu. Ale o Bobošíkovou

Martin Michal své politické angažmá okomentoval přímo pro ParlamentníListy.cz. "Nejdu do politiky proto, abych zvýšil preference, nebo svou popularitu. Ale proto, že si nesmírně vážím paní Bobošíkové a její aktivity," řekl redakci Michal.

 Vondráčkovou ale Suverenita oslovit neplánuje. "Tímto směrem jsme vůbec neuvažovali. Já si podpory paní Vondráčkové vážím jako umělkyně a jako člověka, který toho hodně dokázal v oblasti kultury. O politickém angažmá jsme ale vůbec nehovořili," řekla už před nedávnem redakci Bobošíková.

Ta má kromě vedení Suverenity i vyšší cíle. V přímé volbě prezidenta se chce ucházet o post hlavy státu. 

Suverenita J. Bobošíkové má podle aktuálního výzkumu společnosti Factum Invenio z jara 2012 3,5 % preferencí. Podle květnového výzkumu agentury STEM jí patří ale jen jedno procento.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…