Meziročně se zvýšila úmrtnost důchodců o 20 procent, Hegere, co s tím?

24.03.2013 21:25

Neměl by se ministr a lékař Heger starat spíše o to, proč mu umírá již o 20% důchodců meziročně více, než vytvářet zástupný problém, jak to nandat kuřákům? Tak se ptá Sofie Chrtková na serveru vasevec.cz v textu, který také zveřejnily ParlamentniListy.cz.

Meziročně se zvýšila úmrtnost důchodců o 20 procent, Hegere, co s tím?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

„Je nakonec pravda, že se vláda velmi úspěšně snaží zlikvidovat jednu skupinu obyvatel – důchodce? Tento problém se jen důchodců netýká, ale všech, kteří již nemají na život v Česku, díky současné vládě.“ Takto otevírá vasevec.cz závažné téma. “Počet nezaměstnaných a předčasných důchodců se začal zvyšovat, tak je prý třeba tuto skupinu občanů „seškrtat“ – není nad vyrovnaný rozpočet této odpovědné vlády.“ Podle Zdeňka Pernese však není nutné prodlužovat odchod do důchodu. „Politici a ekonomové tvrdí, že je tu demografická krize, ale ona se vloni zastavila,“ uvedl a argumentoval statistickými čísly. Od roku 2000 podle jeho slov rostl každým rokem počet příjemců starobních penzí, v roce 2000 to bylo o 6 000, v 2008 už o 48 000, v roce 2011 dokonce o 78 000, ale v roce 2012 jen o 1 000. Důchodový věk se každým rokem navyšuje, doba povinného pojištění se také navyšuje, ale meziročně se zvýšila o 20 procent úmrtí seniorů,“ poukazuje na příčinu Pernes na serveru vasevec.cz.

Zvýšil se počet úmrtí seniorů

„Zdražování, exekuce a snižování důchodů je nejlepší cesta, jak řady důchodců  „lidsky“ , ale nejen je, zredukovat. Nejjednodušší a nejefektivnější cesta je, odstřihnout důchodce nejen od finančních zdrojů, ale i od lékařů, léků a jiné sociální pomoci a zdražit jim život tak, aby si uvědomili, že tento stát pro důchodce není a nebude. Vláda tedy důchodcům zcela účinným způsobem pomáhá do hrobu dříve, než by tam ulehli sami. Zvýšení úmrtnosti důchodců meziročně o 20% je velmi „slušný vládní výsledek“,“ píše Sofie Chrtková na serveru vasevec.cz. Celý text najdete i na ParlamentnichListech.cz.

Kouření jako zástupný problém

Lidem se na odvracení pozornosti od důchodců, podle Chrtkové, předhodí problém kuřáků a šikana majitelů restaurací. „Státní rozpočet by se bez částky cca 40 miliard Kč ročně od kuřáků stěží obešel, stejně jako se stěží obejde bez vykrádání důchodů, sociálního pojištění a zdravotního pojištění,“dodává Chrtková.  „Kdo přijde na řadu po důchodcích? Umírají-li lidé z důsledků vládnutí „odpovědné“ vlády, je také vláda plně odpovědná za své činy a důsledky svého vládnutí.“  Meziroční zvýšení úmrtnosti důchodců o 20%, by mělo být alarmující pro celou naši společnost, domnívá se Chrtková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…