Může dojít i na Kalouska, píše novinář

11.02.2013 15:03

Zástupce šéfredaktora týdeníku Reflex Jaroslav Plesl se zastal prezidenta Václava Klause. Podle něj je proti němu momentálně vedena neuvěřitelná kampaň, která je nespravedlivá.

Může dojít i na Kalouska, píše novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Plesl popisuje štvanici na Klause, která podle něj začala poté, co vyhlásil amnestii. „Začalo to odsouzením amnestie, vyhlášené 1. ledna, pokračovalo štěkáním na Klausova syna. Zatím poslední obětí antiklausovského tažení je prezidentova manželka Livia. Zbývá už jen mladší syn Jan. Ten ale pracuje ve společnosti ČEZ, a lze tedy předpokládat, že se například v Lidových novinách brzy objeví jeho výplatní páska a výše ročního bonusu. A dobře jim tak - vždyť jsme pod vládou té rodiny dvacet let tak trpěli!“ píše.

Kdo bude další na řadě?

Zástupce šéfredaktora Reflexu uznává, že Klaus není žádný beránek, přesto si podle něj nezaslouží, aby ho z Hradu "vypráskala lůza".

„Koho si účetní společenských frustrací a pokladníci národních komplexů vyberou příště? Miroslava Kalouska? Ten je přece ve špičkové politice také dvacet let a také je za leccos odpovědný. Až bude mít TOP 09 před volbami tříprocentní preference, objeví se spousta hrdinů, kteří sejmou z klopy placku s Karlem a z jeho stranického místopředsedy si udělají pohyblivý terč,“ myslí si novinář.

Plesl připomíná několik důležitých faktů – nežijeme si zrovna špatně, a pokud ano, nemohou za to vrcholní politici. A je nutné si také uvědomit, že kopat do někoho, kdo odchází, je nevhodné. Přesto on sám dvacet let Klausovy chyby v novinách mapoval – ne všechno ale chyby byly.

Důkazem toho, kdy se někdo snaží shodit oslabeného, ale ve skutečnosti mnohem silnějšího a důležitějšího, je podle něj tzv. sarajevský atentát. „Viděl jsem ty snaživé politické nuly jménem Ivan Pilip a Jan Ruml, klepali se nejistotou, zda se jim podaří Klause dobít. A měl jsem docela radost, když se jim to nepovedlo. Mimo jiné i tento „atentát“ – jakkoli zdůvodňovaný Klausovou chybnou reformní politikou – nakonec vedl k vytvoření tzv. opoziční smlouvy,“ píše Plesl.

Podle novináře velcí někdy čelí malým, ale i když prohrají, často jen dočasně. Důkazem toho je, že po pádu v roce 1998 se Klaus stal o pět let později prezidentem. A stejně tak si na výhru počkal Miloš Zeman, který je prezidentem nyní. „Díky bohu, že žijeme v demokracii. Jinak by se už na Staroměstském náměstí stavěla pro Klause hranice,“ uvádí Plesl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…