Na Václaváku tekla krev. Těžkooděnci si podali protivládní aktivisty

18.11.2012 20:55 | Zprávy

UVNITŘ VIDEO Během sobotní odpolední demonstrace zažilo Václavské náměstí tvrdý zásah policejních těžkooděnců proti demonstrantům. Minimálně čtyři lidé byli na náměstí zatčeni, jednoho přitom policisté krvavě zranili v obličeji.

Na Václaváku tekla krev. Těžkooděnci si podali protivládní aktivisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odbory uspořádaly na Václavském náměstí demonstraci proti vládě. Pak se demonstrující přesunuli na Národní třídu

Václavské náměstí v sobotu ovládli protivládní demonstranti z iniciativy „Stop vládě“.  Jejich akci však narušili aktivisté z hnutí Skutečná demokracie. To kritizuje nejen současnou vládu, ale rovněž odbory, které uspolupořádaly „hlavní“ demonstraci. Odborářské akce se aktivisté hnutí již několikrát pokoušeli narušit, proto na nich nejsou vítáni.

Zdroj: Youtube

Skutečná demokracie měla podle informací, které policisté poskytli serveru Eurozpravy.cz, ohlášenou svoji demonstraci před Národním divadlem. V sobotu odpoledne však suverénně rozbalili svůj stan před Národním muzeem, jen pár metrů od šikující se odborářské demonstrace. Navíc přivezli doodávku s aparaturou, kterou nasměrovali směrem na Václavské náměstí, takže svým programem konkurovali řečníkům z hlavní akce.

Proto organizátoři demonstrace ze Stop vládě požádali policisty, aby před muzeem zjednali pořádek. Dodávku a aktivisty obstoupili policisté, kteří se pokoušeli demonstranty přimět k odchodu. Nepochodili, stejně jako odtahová služba, která měla odvést auto s aparaturou. Následně proto byli k vyčištění prostoru povoláni policejní těžkooděnci.

Jejich zásah byl prý velmi tvrdý, neboť demonstranti se bránili velmi zarputile. Aktivista Miloš Cach vyskočil na policejní auto, z něhož byl následně sražen a při tom utrpěl krvavé zranění v obličeji. Následně byl zadržen, stejně jako tři další aktivisté hnutí. Při strkanici mezi policisty a demonstranty byl pošlapán pomník Jana Palacha a Jana Zajíce a jeden z policistů nešetrným odstrčením málem připravil o kameru jednoho z novinářů. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…