Nářez doktora Macka. Napsal, koho volí na Hrad a vysmál se Nečasovi

10.01.2013 11:42

Miroslav Macek ve své čtvrteční blogové glose překvapil čtenáře jednoznačným přihlášením k jednomu z prezidentských kandidátů. Bývalý místopředseda ODS se prý kloní k protestní volbě a bude volit Vladimíra Franze. Nemá prý zájem vybírat nejmenší zlo z „favorizovaných“ kandidátů. Ve svém blogu pak ještě přidal další nálož k amnestii, tentokrát na účet premiéra Petra Nečase.

Nářez doktora Macka. Napsal, koho volí na Hrad a vysmál se Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Jdete volit prezidenta?

87%
13%
hlasovalo: 7817 lidí

Doktor Macek se pochlubil, že všechny prezidentské kandidáty zná osobně, a proto může skutečně důkladně posoudit, koho bude volit. Svým čtenářům proto prozradil, koho po zralé úvaze bude volit. V prvním kole prý nechce volit nejméně špatného kandidáta ze všech špatných, a proto se vykašle na všechny favorizované kandidáty a svůj protestní hlas dá Vladimíru Franzovi.

Nedělá si prý naděje, že by jeho kandidát postoupil do druhého kola, a proto k němu nejspíš ani nepůjde. „Abych snížil legitimitu volby vykuků, kteří postoupí do druhého kola,“ vysvětlil.

Celá glosa dr. Macka ZDE

A po prozrazení svého volebního favorita přidal dobrý vtip. Jeho autorem je premiér Petr Nečas, který prohlásil, že kritizovaná prezidentská amnestie alespoň rozpoutá debatu o reformě soudnictví a o tom, zda je třeba, aby za drobná porušení zákona lidé seděli ve věznicích.

Podle Macka úplně stačilo, aby premiér, jestliže považuje reformu vězeňství za tak zásadní téma, na začátku svého působení předložil patřičné návrhy zákonů. A nebylo by nutné k tomu propouštět zločince.

„Také jeho argument, že prezidentskou amnestii kontrasignovat musel, neboť byla v souladu s Ústavou, mně hlava nebere: domníval jsem se a stále domnívám, že kontrasignace je pojistka proti tomu, kdyby se prezident kupříkladu najednou zbláznil (a to může potkat každého) a udělil všeobecnou amnestii všem vězňům, včetně sadistických vrahů,“ píše Macek. Velmi by jej prý zajímalo, jestli by u takové amnestie předseda vlády také poslušně sklapl podpatky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…