Paroubková ke kauze Rath: ČSSD je havěť. David není přeci vrah

10.06.2012 0:00

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Podle manželky exšéfa ČSSD Petry Paroubkové je tato partaj bandou zbabělců a havěti. Davida Ratha žena někdejšího šéfa vlády i sociálních demokratů lituje. Ať prý udělal cokoliv, nemělo by se s ním zacházet jako s členem Al-Káidy nebo vrahem Andreasem Breivikem.

Paroubková ke kauze Rath: ČSSD je havěť. David není přeci vrah
Foto: hns
Popisek: Petra Paroubková v půlnočním rozhovoru

Jak obvykle trávíte půlnoc ze soboty na neděli?

Mám malou dceru, takže doma, ani si nepamatuju, kdy jsme s manželem byli někde po půlnoci. Jsem ale noční pták, o půlnoci si ještě většinou čtu, chodím spát až tak kolem jedné hodiny.

Více půlnočních rozhovorů ZDE

Mluvíte o knihách, jakou máte teď rozečtenou?

Přesný název vám neřeknu, ale je o gastronomii, něco ve stylu "jak vařit pro nekuchaře".

K sobotním večerům patří kromě četby ale i další zábava. Jakým aktivitám se věnujete?

Sobotní večery jsou pro mě rodinná záležitost. Trávím je s manželem, snažíme se být spolu, buď doma, nebo na chalupě. Minulý týden jsme byli v Teplicích.

Pojďme k politice. Jak vnímáte kauzu Davida Ratha? Jako selhání jedince, nebo chybu v systému?

Je to těžké. Na začátku jsem Davidovi věřila, že je nevinný. Pak se objevily nové skutečnosti, teď jsem na vážkách. Zda jde o chybu výhradně jeho, nebo nedokonalost v celém systému, ale posoudit nedokážu.

Překvapily Vás v kauze úniky odposleců do médií? Je podle Vás správné, že v případu, který není uzavřen, k podobným věcem dochází?

Není možné, aby se ke kauze, která je živá, vyjadřovali státní zástupci a další zainteresovaní lidé. Je to v rozpodu s demokracií, v západních zemích se nic podobného nemůže stát, aby se soudci nebo žalobci k věci vyjadřovali ještě, když případ probíhá.

Jak hodnotíte ČSSD a její vztah k Davidu Rathovi?

Je to banda zbabělců a havěť, za tím si stojím. Mluvím tedy o těch velkých jménech, ne o regionálních politicích. Všechny případy, v nichž figuroval někdo z ČSSD, byly odloženy. Dokud bude ve funkci ministra pan Kubice, nevidím důvod jim věřit. Zkazil život třeba paní Jourové a dalším, nechci, aby David byl další jeho obětí.

David Rath si ve svém projevu stěžoval na podmínky vazby, přirovnal je až k novodobé tortuře. Zaslouží si podle Vás, aby pobýval v takovýchto podmínkách?

Připadá mi to jako proces s někým z Ál-Káidy nebo s Breivikem. I kdyby to David skutečně udělal, z lidského hlediska mi to bude líto.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…