Personální zemětřesení. To prý přišlo se změnou vedení pražského magistrátu

12.07.2013 17:35

Od začátku července na pražském magistrátu ubylo 39 zaměstnanců. Nyní Praha vypsala výběrová řízení na posty osmi ředitelů odborů a dvou zástupců ředitele magistrátu. Velké personální změny souvisí s reorganizací.

Personální zemětřesení. To prý přišlo se změnou vedení pražského magistrátu
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

Reorganizace podle primátora Tomáše Hudečka přinese lepší a transparentnější práci magistrátu. Dlouhodobě ji však kritizuje opoziční ODS, upozorňuje deník E15.cz.

Nyní se hledá šéf školského odboru, odboru zdravotnictví, odboru městské zeleně nebo třeba odboru daní, poplatků a cen. Výběrové řízení je vypsáno i na dva zástupce ředitele magistrátu. Dále se plánuje obsazení pozice šéfa rozvoje financování dopravy.

„Jsem přesvědčen, že reorganizace přispěje k zefektivnění práce magistrátu,“ je si jist Hudeček. Po oddělení státní správy a samosprávy si slibuje nižší riziko korupce.

Místa čtyř ředitelů odborů byla podle mluvčí magistrátu Ivy Vojtové neobsazená, a tak nikdo nedostal výpověď. „Vzhledem k reorganizaci vznikla potřeba daná volná pracovní místa obsadit,“ říká Vojtová. Naopak ale museli skončit i vedoucí oddělení hospodářské správy a oddělení bilaterálních vztahů.

„Je to třetí reorganizace během tří let, která přinese pouze chaos, finanční náklady a prokorupční prostředí,“ kritizoval tento krok již dříve exprimátor Bohuslav Svoboda. Podle něj akorát dojde k centralizaci moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…