Podívejte, co na vítězství Zemana říká šéf Mladé fronty Dnes

27.01.2013 20:53

Šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský v komentáři otištěném ve zvláštním volebním vydání tohoto deníku vyjadřuje naději, že Miloš Zeman dokáže odolat pokušení silného mandátu k tomu, aby nadužíval své pravomoci.

Podívejte, co na vítězství Zemana říká šéf Mladé fronty Dnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

„Od občanů dostal hodně přes dva a půl milionu hlasů – mnohem více než obě nejsilnější strany v posledních volbách dohromady. Osmého března tak poprvé v historii usedne na Hradě muž, který má za sebou přesně vyčíslitelnou sílu voličů,“ konstatuje Čásenský, který se veřejně přihlásil k volbě Karla Schwarzenberga.

Podle něho je přitom jedno, zda šlo o pozitivní hlasy pro Zemana nebo negativní proti Schwarzenbergovi. „V každém případě je to nejvíce hlasů od dob Občanského fóra v roce 1990,“ připomíná.

Tak silný mandát podle něho nového prezidenta může povzbudit k výraznému užívání nabyté moci. „Pokud je Miloš Zeman skutečně politikem prezidentského formátu, dokáže tomuto pokušení odolat,“ píše šéfredaktor MFD.

Ten se navíc prý těší, jak se Zeman dokáže odlišit od svého předchůdce Klause a nepotvrdí, že bude pokračovat stejné politické období, jen s jinou hlavou. Politická scéna má také podle něho pět let na to, aby Miloši Zemanovi vyrostl nový a silný soupeř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…