Policie má na Ratha další obvinění. Bude mu je nadělovat postupně

18.05.2012 8:15

Policie chce poslance Davida Ratha obvinit i v dalších kauzách než jen za podezřelou rekonstrukci buštěhradského zámku. Zjistil to deník Insider podle dokumentů, které policie a žalobkyně předložily soudu, když se ve středu rozhodovalo o uvalení vazby na Ratha. Deníku to prý potvrdil také Rathův advokát Adam Černý.

Policie má na Ratha další obvinění. Bude mu je nadělovat postupně
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath je převážen do litoměřické vazební věznice

Nové kauzy jsou už v takovém stadiu, že policie prý připravuje další žádosti pro sněmovnu, aby poslance zbavila imunity i pro ně.

Připraveny jsou další případy. Rathovi se bude nadělovat postupně

„V případě Buštěhradu se muselo zasáhnout, protože podle názoru policie převzetím peněz Rath spáchal trestný čin, nešlo to jen sledovat a zmonitorovat. Připraveny jsou ale další trestní případy, v nichž bude David Rath rovněž obviněný, a bude se mu nadělovat postupně," řekl Insideru zdroj blízký vyšetřování.

Žalobkyně Lenka Bradáčová také jako jeden z důvodů pro vazbu uvedla, že Rath bude pokračovat v trestné činnosti. Napsala také, že lze očekávat opakované žádosti, aby sněmovna zbavila politika imunity pro další případy, píše server Aktuálně.cz.

Oficiálně policie všechny informace tají. Není proto jisté, o jaké případy se přesně jedná. Podle Insideru by to ale mělo mít souvislost s dalšími zdravotnickými zařízeními ve Středočeském kraji. Zatím proběhlo vyšetřování v nemocnici v Kladně.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…