Poslankyně ODS čtenáři: Ze sálu jsem kvůli Grebeníčkovi neodešla. A...

12.02.2013 11:43

Na svém profilu na ParlamentníListy.cz odpovídala čtenářům i poslankyně ODS Jana Černochová. Dotaz směřoval na její reakci na vystoupení poslance Miroslava Grebeníčka z KSČM o Janu Palachovi a čtenář poslankyni vyčítal, že při svém vychvalování Palacha opomněla tehdejší reálie.

Poslankyně ODS čtenáři: Ze sálu jsem kvůli Grebeníčkovi neodešla. A...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová na kongresu ODS

„Proč mluvíte o něčem, co jste neprožívala,“ ptá se čtenář. Následně poslankyni ujišťuje, že v roce 1969 národ odhodlaně šel za Alexanderem Dubčekem jako generálním tajemníkem KSČ. Závěrem svého dotazu popřál poslankyni ODS hodně štěstí.

Poslankyně především zdůraznila, že během vystoupení poslance Grebeníčka jednací sál neopustila, byť se psalo, že z jednání kolektivně odešli všichni poslanci z ODS. Pak Černochová ve své odpovědi vysvětlila, že nereagovala na historický výklad komunistického poslance, který předložil vlastní verzi důvodů úmrtí Jana Palacha. „Reagovala jsem na jeho věty, že moje důvodová zpráva je nepravdivá a jeho výzvu, že ji mám z návrhu zákona odstranit,“ vysvětlovala Černochová. V důvodové zprávě totiž podle ní není nic, co by nebylo ověřitelné z veřejných zdrojů a co by nebylo konzultováno s historiky.

Celou důvodovou zprávu si můžete přečíst ZDE

„Domnívám se, že zpráva je velmi korektní a nepouští se do žádných spekulací,“ opakuje ještě jednou Černochová, což dokládá přiloženým odkazem na text dokumentu. Věří, že čtenáři po jejím přečtení pochopí, že v ní není nic historicky závadného. Proto smutně konstatuje, že poslanec Grebeníček svou snahou o odmítnutí této zprávy úplně zbytečně rozdmýchal emoce.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jav

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…