Povodně ohrožují i zvířata. Zoufalá majitelka koní prosí o pomoc

04.06.2013 19:47

Nejen lidé, ale také zvířata v Ústeckém kraji potřebují humanitární pomoc. Majitelka několika koní z Teplic prosí o pomoc, zejména přišla o seno, a bojí se hlavně o malinké hříbátko. Na její výzvu už zareagoval vlastník větších pozemků, který nabízí své parcely se zázemím i pro další chovatele, kteří se před povodní nemají se svými zvířecími přáteli kam vrtnout nebo jak se jim postarat o stravu.

Povodně ohrožují i zvířata. Zoufalá majitelka koní prosí o pomoc
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

I jeden balík sena nebo slámy prý pomůže Lucii z Teplic. V usedlosti se stará o několik koní, včetně novorozeného hříběte. Z přístřešků a výběhů skoro nic nezbylo. „Koně jsou v bezpečí, ale voda nám odnesla všechno seno i slámu, a koně nic nemají,“ uvádí.

Dobré duše z Ústeckého kraje prosí, aby jí volali na telefonní číslo 723 611 165 nebo 776 121 383.

Na výzvu už se někdo ozval a nabídl dokonce ustájení koní. Rudolf Desenský nabízí rovnou pro všechny koně ze zatopených oblastí více než hektarovou oplocenou pastvinu u Pacova. „Je rozdělena na tři části, v jedné z nich jsou ovce a přístřešek. Seno tu je také, jsem tady,“ vzkazuje všem koňákům. Možný je prý okamžitý azyl případně i pro ošetřovatele, k dispozici je maringotka s kamny, vodou a elektřinou.

Další hektarová pastvina, kterou může nabídnout, je prý sice neohrazená, ale také bohatě zatravněná. Zájemci mu mohou volat na číslo 608 623 144 kdykoli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…