Pozorovatel: Kalousek běží o život

10.07.2012 20:58

V kauze nákupu letounů CASA nejde jenom o Vlastu Parkanovou (TOP 09), mohl by se rozkrýt celý propracovaný systém zadávání zakázek na ministerstvu obrany. To by nemuselo být příjemné pro lidi, ke kterým má blízko místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek, píše Petr Honzejk v komenátři na serveru iHNed.cz.

Pozorovatel: Kalousek běží o život
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek a Vlasta Parkanová, koláž

To, že imunitní výbor doporučil vydat Vlastu Parkanovou, není překvapivé. Pro opozici je tato kauza záchranou poté, co policie zadržela kvůli korupci poslance Davida Ratha.

Ke stejnému rozhodnutí by nejspíš došlo i za jiného složení výboru. Proti vydání Parkanové je podle Honzejka jen část TOP 09, která slepě následuje Kalouska. Hlavní obhájce Parkanové (Kalousek) ale může mít pravdu, že důvody pro stíhání poslankyně jsou slabé.

Má Kalousek noční můry z rozkrytí zakázek na ministerstvu obrany?

Vyšetřování by mohlo rozkrýt zvyklosti při zadávání zkázek na ministerstvu obrany. To by mohlo vést k lidem, ke kterým má Kalousek blízko. Podle komentátora serveru iHNed.cz by u soudu mohli v hlavních rolích vystupovat Háva, Barták nebo Topolánek.

Budí to současného ministra financí ze spaní? Kalousek v souvislosti s kauzou dělá řadu chyb, které by si jindy jako zkušený stratég nedovolil. Telefonuje vyšetřovateli, používá výrazy typu „estébácké metody“ a ztrácí vtip.

Kalouskovy argumenty mají chyby v logice

Honzejk také upozrňuje na logické chyby v Kalouskově argumentaci. Ministr financí naznačil, že si stíhání Parkanové mohli objednat kmotři, což je prý stejné, jako by si objednali zametení stíhání pod koberec. Takto by ale mohl tvrdit, že auto můžeme stejně snadno vyrobit i sešrotovat.

Při hlasování sněmovny o vydání Parkanové se můžeme těšit na Kalouskovu plamennou řeč. Je možné, že jeho frekvence výrazů typu „policejní zvůle“ překoná proslov Davida Ratha. „Uvažme, jestli se k silným výrazům většinou neuchylují lidé, kterým jde o všechno,“ zamýšlí se Honzejk.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…