Průzkum STEM vystavil vládě vysvědčení. Čtyřka jako řemen

03.01.2013 15:27

Nejnovější průzkum společnosti STEM ukazuje hodnocení Nečasovy vlády od občanů. Vysvědčení kabinetu je nevalné. Jen čtvrtina lidí uznává, že vláda má snahu řešit nejdůležitější problémy v naší zemi. Průměrná známka, které Nečasův tým dosáhl, je lepší čtyřka.

Průzkum STEM vystavil vládě vysvědčení. Čtyřka jako řemen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

Zatímco v roce 2010 ještě polovina občanů věřila, že se vláda snaží řešit nejdůležitější problémy země, nyní toto číslo kleslo na pouhou čtvrtinu, přičemž jednoznačně je o těchto záměrech vlády přesvědčeno pouhých pět procent. Nejsilněji se s vládou ztotožňují stoupenci ODS, o něco méně pak TOP 09.

Podle agentury STEM souvisí kladné či záporné hodnocení vlády i s tím, jak moc se dotazovaní občané dívají do budoucnosti. Téměř polovina z nich totiž zdůrazňovala krátkodobé priority. Většinou se jednalo o lidi, kteří vládu spíše kritizovali.

Celý průzkum ZDE

Když pak byli zpovídaní občané vyzváni, aby činnost vlády ohodnotili souhrnnou známkou, ukázalo se, že je vláda příliš nepotěšila. Nejčastější známkou byla čtyřka, kterou by udělilo třicet pět procent. Dvacet osm procent by vládu nechalo rovnou propadnout a o procento méně hodnotilo její výkon známkou „dobrý“. Deset procent by ministrům dalo dvojku a jedničky se pohybovaly v řádu desetin procenta. Průměrná známka byla 3,81. Oproti předchozímu roku si kabinet pohoršil o jednu desetinu. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…