Renata Vesecká otevřeně o aféře Nagyová a zatýkání

17.06.2013 8:45

Advokátka a bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká v rozhovoru pro časopis Týden uvedla, že byla překvapena důkazy, které měly být důvodem k policejní razii na Úřadu vlády. "Zatím se mi to zdá málo. Je ale možné, že mají ještě nějaká esa v rukávě," uvedla.

Renata Vesecká otevřeně o aféře Nagyová a zatýkání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renáta Vesecká

Po vyjádření policie a vrchního zastupitelství se podle Vesecké obvinění smrsklo na ženu, která využila vojenskou rozvědku, a v Česku prý celkem běžné rozdávání trafik za podržení vlády. "Není to zatím málo?" ptá se Vesecká.

Advokátka má dojem, že za rozsáhlou policejní akcí je něco úplně jiného než tyto dvě uvedené kauzy. "Může to být právě snaha opatřit si hromadu důkazů nebo jen demonstrace síly," domnívá se.

Zvláštní náhoda

Vesecká také připouští, že zainteresovaní aktéři o zásahu věděli už dříve a policie se k dalším důkazům nedostane. "Je to prazvláštní náhoda, že hlavní lobbisté, o které mohlo jít, nejsou k zastižení. Já na takové náhody nevěřím. Je dost možné, že se k žádným důkazům policie nedostane. Jestli vůbec existovaly," obává se.

Prozatím známé důkazy jsou podle ní slabým důvodem pro tak velkou policejní akci. "Nebyla to nová kriminalita nebo ta absolutně nejzávažnější. Takovýto trochu divadelní zátah na vládě přiměřený úplně nebude. Ale zase opakuji, nevíme vše," říká bývalá státní zástupkyně.

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci tvrdí, že kauza byla z Prahy přeložena kvůli vazbám některých pražských státních zástupců na obviněné. Uveden byl například bývalý náměstek pražského státního zastupitelství Libor Grygárek. "Ono to vyznívá trochu humorně, když si uvědomíme, že všichni hlavní aktéři byli v době policejního zásahu pryč. A co se týče Grygárka, ten - pokud vím - je více než půl roku mimo státní zastupitelství," podotýká Vesecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…