Ringo Čech vykládá o Janu Fischerovi a má jasno o vládci Hradu

08.11.2012 4:33

Jedenáct kandidátů se začátkem příštího roku bude ucházet o přízeň voličů v první přímé volbě hlavy státu. Největšího favorita z nich Jana Fischera považuje muzikant a bývalý politik František Ringo Čech za poddajného člověka bez názoru, který navíc souhlasil se vstupem cizích vojsk na naše území. Někoho takového si za svého prezidenta rozhodně nepřeje.

Ringo Čech vykládá o Janu Fischerovi a má jasno o vládci Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Bývalého předsedu vlády a ČSSD Miloše Zemana považuje František Ringo Čech za nejlepšího z prezidentských kandidátů. „Myslím si, že náš prezident by měl být přesně takový, jako je Miloš Zeman. Musím dokonce říct, že i Václav Klaus splňuje tyto parametry tím, že říká svůj názor, stojí si za ním, není zbabělý, není podlézavý, přesně jako Miloš,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz hudebník, spisovatel, malíř a v letech 1996 až 1998 i poslanec František Ringo Čech.

„My potřebujeme někoho, kdo nebude máslo. Máslo je Fischer. Fischer je ani tak, ani tak, naprostá nehybnost. On by nás nehájil, to nemá v povaze. Kladl by věnce a byl by šťastný, že je prezident. A zvlášť jeho žena, která by byla první dámou a která říkala, že být komunistou není žádná vada,“ zdůvodňuje F. R. Čech, proč by právě tento manželský pár na Hradě viděl nerad.

Nemůže být prezidentem ten, kdo souhlasil se vstupem vojsk

Podle průzkumů je Fischerovým nejvážnějším konkurentem Miloš Zeman, jehož některá média nazývají agentem Moskvy, dinosaurem opoziční smlouvy či ho obviňují z braní peněz od Lukoilu. „To každý musí vnímat jako tlak vyvíjený ve prospěch Fischera. Ti, co tohle vyvolávají, chtějí prezidenta máslo,“ myslí si František Ringo Čech, že to veřejnost může ovlivnit, protože mediální kampaň má velkou sílu a navíc když je nepoctivě vedená.

Ale ještě více než poddajnost a absence názorů vadí bývalému poslanci ČSSD a pražskému exzastupiteli jedna stránka Fischerova života. „Nezapomeňte, že Fischer, když v roce 1980 vstupoval do KSČ, tak musel odsouhlasit vstup vojsk. Jak může člověk, který souhlasí se vstupem cizích vojsk do vlastní země, chtít o pár let později být prezidentem téhle republiky? Já nechci, aby můj prezident souhlasil se vstupem vojsk,“ prohlašuje bývalý politik.

Paroubek vtipkoval, že je posledním žijícím zemanovcem

Miloši Zemanovi, který byl naopak za nesouhlas s obsazením Československa vojsky Varšavské smlouvy z KSČ vyloučen, přislíbil v prezidentské kampani pomoc. „Já pomáhám Milošovi neustále. V médiích, v rozhovorech, v rádiu mluvím dvakrát denně, zvou mě do programů, mluvím o tom na jevišti. To je velký kus práce, který si Miloš možná neuvědomuje,“ poznamenává pro ParlamentníListy.cz František Ringo Čech.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přitom to byl právě on, kdo před lety, kdy Miloš Zeman upadal na Vysočině téměř do zapomnění, stál po jeho boku. „Tehdy si Paroubek dělal legraci, že jsem poslední žijící zemanovec. A dnes těch zemanovců přibylo, okruh jeho příznivců narůstá, protože cítí vítězství. Tak se dav kolem něj točí a mě už v tom davu není vidět. Ale mně je to jedno, protože já zůstávám Milošovým přítelem a neproměňuju to přátelství v žádný zisk,“ říká muž mnoha uměleckých profesí.

Kdyby nevyšel Zeman, tak by za hlas stál už jen Okamura

Může se pochlubit tím, že jeho jediného z politiků Miloš Zeman ve své knize pochválil. „Chytrý člověk pozná, kdo je opravdu přítel a kdo je vyžírka,“ glosuje to František Ringo Čech, jenž věří, že Miloš Zeman prezidentskou volbu vyhraje. Pokud by se ale stalo, že by neprošel prvním kolem, tak by F. R. Čech k druhému kolu prezidentské volby ani nešel.

Po krátkém přemýšlení ale přece jen tuto možnost připouští. A to kdyby se do druhého kola dostal Tomio Okamura. „Pan Okamura je velmi čestný člověk. Já jsem samozřejmě pro Miloše, ale když bych měl z těch jedenácti uchazečů jmenovat ještě někoho, tak jedině Okamuru, toho bych možná ve druhém kole podpořit šel. Jsem přesvědčen, že nejvíce hlasů naberou Zeman, Fischer, Okamura a Franz,“ prozrazuje František Ringo Čech svůj okruh prezidentských favoritů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…