Společnost Agel vyplatí Chrenkovi letos 113 milionů

26.07.2013 22:05

Představenstvo zdravotnické společnosti Agel navrhlo, aby majitelům Tomáši Chrenkovi a Martinu Polachovi byla letos vyplacena dividenda 150 milionů korun. Chrenek vlastní 75 procent holdingu, což by pro něj znamenalo 113 milionů.

Společnost Agel vyplatí Chrenkovi letos 113 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

„Přes trvalý pokles úhrady od zdravotních pojišťoven většina našich společností se ve svých výsledcích pohybovala v kladných číslech,“ stojí ve výroční zprávě představenstva Agelu, kterou má k dispozici server E15.cz.

Celkové tržby zdravotnického impéria, které vlastní Tomáš Chrenek, se loni zvýšily o 26 procent na 10,8 miliardy korun, provozní zisk skupiny Agel dělal 680 milionů.

Agel je přitom největší soukromý poskytovatel zdravotní péče ve střední Evropě. V České republice provozuje jedenáct nemocnic a další zařízení. Nejvíce je rozšířen v Moravskoslezském a Olomouckém krají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…