Stínový Mládek: Fischer se bojí, ale pořád lepší, než Kalousek

08.07.2013 16:11

„Konečně odejde Miroslav Kalousek, člověk, který společně s Petrem Nečasem přivedl zemi do hlubokého hospodářského propadu,“ vítá odchod Kalouska z čela rezortu financí Jan Mládek, stínový ministr financi za ČSSD. Jeho nástupce Jana Fischera považuje za odborníka, i když poněkud nerozhodného. Uvedl to v rozhovoru pro server Týden.cz.

Stínový Mládek: Fischer se bojí, ale pořád lepší, než Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stínový ministr financí Jan Mládek.

Mládek doufá, že Fischer začne konečně řešit problém evropských fondů. V opačném případě prý zemi hrozí obrovská katastrofa, protože Kalousek za sebou zanechal skrytý dluh ve výši 150 až 250 miliard korun. Uvítal by také, kdyby Fischer vyhodil Kalouskova poradce Radka Šnábla, který byl odsouzen za daňové podvody.

Obává se však, aby Fischer vůbec v sobě našel odvahu konat. „Pan Fischer nepochybně odborník je, ale zároveň je to člověk, který je nerozhodný. Jeho zásluhou máme velký účet za fotovoltaiku, protože jeho vláda toho v této oblasti moc nedělala, i když měla,“ míní Mládek.

Zřejmě nejdůležitějším úkolem Fischera bude v roli ministra financí sestavení státního rozpočtu pro příští rok. Zda pro něj bude ve sněmovně hlasovat ČSSD, ale Mládek odmítl prozradit. „To je velmi daleko. Především se bude jednat o vládě a její důvěře. Zájmem ČSSD i zájmem země jsou předčasné volby,“ upřesnil s tím, že nechce předbíhat událostem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…