Tajemný Bilderberg prý zasedá v panice. Objevují se zprávy, na co se připravit

31.05.2014 9:47

JINÝMA OĆIMA Právě v těchto dnech probíhá další shromáždění skupiny Bilderberg. Tentokrát se v dánské Kodani sešlo uprostřed klimatu paniky 120 globalistů, kteří jsou hosty této schůzky. Podle odhadů mnohých konspirátorů je k panice více než dost důvodů. Například kvůli Rusku, které je neústupné v ukrajinské krizi, nebo Evropě zachvácené jistým typem revoluce proti EU, což představuje vážnou hrozbu unipolárnímu světu. Bilderberg se ho totiž snažil více než 60 let pomáhat budovat.

Tajemný Bilderberg prý zasedá v panice. Objevují se zprávy, na co se připravit
Foto: hns
Popisek: New world order, ilustrační koláž

Třídenní summit Bilderbergu byl přitom poprvé svolán 29. května 1954, což znamená, že letos se koná již po šedesáté. K tématům těchto přísně střežených summitů, obklopených tajemstvím a mlčením, má letos patřit otázka: Existuje vůbec soukromí? Zajímavé je, že když byly odesílány pozvánky vybraným jedincům v 50. letech, tak na nich byla avizovaná diskuse o „četných problémech, s nimiž se potýká Západní civilizace“. Dnes už se jim ve skupině Bilderbeg raději říká moderněji: megatrendy. A těch se řeší několik. V letošní agendě se projednává také prý třeba to: „Co dalšího pro Evropu?“; „Ukrajina“; „Sdílení zpravodajství“ a již uvedená otázka: „Existuje soukromí?“.

Konference elity roku 2014 se koná od čtvrtka po tři dny v pětihvězdičkovém kodaňském hotelu Marriott. Témata napovídají, že diskutovat se též má o tom, jak vykolejit globální politické probuzení, které hrozí, že zmaří dlouhodobou agendu Bilderbergu centralizovat moc do jediné světové politické federace. To je totiž cíl, s nímž se má postupovat vpřed přes schválení Transatlantického obchodního a investičního partnerství (TTIP).

Témat k projednávání je víc než dost

Podle informací, které však stále více každým rokem prosakují na veřejnost, se bude Bildereberg kromě TTIP a dopadů evropské volební katastrofy potýkat prý i s dalšími klíčovými otázkami, z nichž většina se točí kolem úsilí evropského kontinentu. A to otázkami o centralizaci ekonomické moci pod pláštíkem různých záležitostí - třeba uhlíkové daně placené přímo Spojeným národům. To by totiž v praxi mělo údajně znamenat, že finanční břemeno bude uvaleno na bedra lidí, zatímco velkým společnostem se udělí speciální „volňásky“. Umožní se jim tedy pokračovat v zamořování planety…

Jisté však prý je, že v ohnisku řešených problémů setkání Bilderbergu bude též krize na Ukrajině a vztahy mezi Ruskem a NATO. Globalisté teď uvažují, jak udělat vyvrhele Nového světového řádu (New World Order - NWO) z Ruska a jeho prezidenta Vladimira Putina. Za to, že se odvážil zpochybnit mezinárodní systém tak, jako ho předkládal John Kerry. I proto prý podle serveru AC24 Bilderberg bude diskutovat o obavách, že Putin má v úmyslu zkonstruovat alternativní světový řád budovaný kolem zemí BRICS. Vznikl by tak multipolární systém, který by zdevastoval dolar jako světovou rezervní měnu, a tím by těžce rozředil současnou mocenskou osu USA-EU-NATO. A to by bylo značně nepříjemné, pokud člověk připustí, že plány přisuzované Bilderbergu jsou pravdivé.

Proč dělá Putin vrásky skupině Bilderberg? A proč výsledky eurovoleb?

I třeba vzhledem k tomu, že právě lidé ze skupiny Bilderberg pletichařili pro vytvoření jednotné měny euro už od roku 1955. Dokazuje to i rozhovor z roku 2009, ve kterém předseda Bilderbergu Étienne Davignon uvedl, že jednotná měna euro je skutečně myšlenkovým dítětem Bilderbergu. Ranou, ze které asi též bude nutné se vzpamatovat, jsou pak i výsledky nedávných evropských voleb. Ty údajně podle alternativních webů vyvolaly mezi bilderberskými globalisty poplach. Jsou vyděšeni, že jejich plánovaný superstát EU podléhá erozi v důsledku odporu populistů, který se točí převážně kolem odporu k nekontrolované imigrační politice.

Náhoda nebo střípek mozaiky? Zajímavé zprávy zahraničního tisku ze dnů zasedání Bilderbergu

Bez zajímavosti tak není v těchto souvislostech fakt, na který upozorňuje německý Die Zeit a jiná zahraniční média. Možná načasování těchto informací i popsaných událostí nemá nic společného se setkáním mocných v Kodani, možná ano – to musí čtenář posoudit sám. Podle německých novinářů americký prezident Barack Obama chce již toto pondělí představit nový klimatický plán, jehož cílem je především redukce CO2 ve Spojených státech. Vláda USA chce tímto novým programem jako jedna z prvních velmocí bojovat prý proti změně klimatu a inspirovat další země, hlavně Indii a Čínu. Snahy popisuje ale též i aktuální anglofonní tisk, který v těchto dnech uvádí, že Spojené státy stojí před největšími opatřeními ve svých dějinách v boji s klimatickými změnami. Dokonce tato média zmiňují to, že půjde o jeden z „nejzásadnějších okamžiků Obamovy vlády“.

To, že situace uvnitř Evropské unie je napjatá, potvrzuje pak i další německý článek, tentokrát ve Frankfurter Allgemeine Zeitung nazvaný Tichá revoluce. I když v něm jde převážně o zásadní převrat v energetice, němečtí novináři poukazují na to, že tento převrat odstartoval, aniž by si toho spousta lidí všimla. Zmiňuje novou technologii, která pozvolna bude měnit energetický trh. Navíc by prý mohla i díky břidlicovému plynu zajistit dostatek dodávek energie do Evropy, a tím nezávislost na Rusku.

Ať je to, jak je to, pravdou je, že schůzek Bilderbergu se dosud zúčastnil prakticky každý, kdo v západní Evropě a Severní Americe něco znamená. Jsou tam zváni lidé bez ohledu na politickou příslušnost, ale podle každoročního složení hostů je jisté, že patří k těm velice zámožným.

Představuje tedy skupina Bilderberg globální spiknutí?

Mnozí se domnívají, že ano. Tvrdí dokonce, že její členové rozhodují o tom, kdo bude příštím americkým prezidentem nebo která země se stane terčem nejbližší válečné invaze. Podle knihy Tajné dějiny spisovatele Joela Levyho tvrdí Srbové, že právě skupina Bilderberg zinscenovala a řídila kampaň NATO proti jejich zemi. Není bez zajímavosti, jak spisovatel též připomněl, že o Bilderbergu hovoří taková směsice osobností jako Usáma bin Ládin, David Icke či bombový atentátník z Oklahoma City Timothy McVeigh.

Nutno dodat, že samotní lidé s Bilderbergem spojení konspirační tvrzení odmítají jako absurdní. Připouštějí však, že jejich diskuse tvoří pozadí mnoha závažných politických rozhodnutí. Připouštějí i to, že účast na jejich schůzce může leckomu pomoci ke kariéře.

Kapitalismus se vyznačuje sobeckostí a Bilderberg zastupuje kapitalismus

„Bilderberg především zastupuje kapitalistický program. A kapitalismus se vyznačuje sobeckostí, krátkodobými zájmy a vlastním obohacováním. Ať už se bilderberským tato charakteristika líbí, nebo ne, velmi se blíží popisu úzké elity, která rozhoduje o světových záležitostech za zavřenými dveřmi;  a tomu, že jde o tajné síly, které utvářejí běh dějin,“ napsal k této skupině Joel Levy. Spisovatel připomněl, podobně jako v jiných svých dílech, i zde, že dějiny lidstva vždy utvářely skryté síly. „Skutečný běh historie odjakživa kypí hluboko dole, utajený a opředený mýty, spekulacemi a pověstmi. Začít se dá u mystických kultů starověkého světa přes nejrůznější pokoutní spolky revoluční Evropy, od zárodků tajných služeb v 17. století přes rozsáhlé špionážní říše studené války…“ uzavřel tento britský publicista.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…